Prissammenligningsapp: Coop hæver prisen på 800 varer

Coop 29. jun 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Beepr scanner de digitalt tilgængelige priser i dagligvarehandlen, så forbrugerne kan sammenligne Foto: Beepr
  • Prisen er øget med i gennemsnit knap 8 pct. på en lang række varer på Coop.dk Mad

Inflationen på fødevarer har rundet 10 pct., og tirsdag hævede Coop.dk prisen på lige under 800 varer op med i gennemsnit 7,7 pct.

Det skriver Jon Henriksen, direktør for prissammenligningstjenesten Beepr, på LinkedIn.

Han siger til Ekstra Bladet:

- Vi ser desværre, at prisstigningerne ikke er overstået endnu. Af de butikker, vi måler på, har Coop.dk i lang tid formået at holde prisstigningerne nede, samtidig med at antallet af varer, der er steget, heller ikke har været højt. Men med 780 varer, der stiger knap otte procent, er det en af de helt store tilpasninger, som Coop.dk denne gang har set sig nødsaget til at gøre.

Beepr scanner hver dag alle de priser i dagligvarehandlen, som findes digitalt. Det gælder således priserne i de dagligvarekæder, der tilbyder onlinehandel. For Coops vedkommende er det derfor kun Coop.dk Mad.

Dagligvarehandlen har spurgt Coop, hvorvidt det også gælder varer i butikkerne:

- Ja, det er i runde tal rigtigt, at vi har hævet priserne, som det er nævnt. Det afspejler de prisforhøjelser, vi har fået fra leverandørerne, siger informationsdirektør Jens Juul Nielsen.

Coops informationsdirektør sagde for kort tid siden til Dagligvarehandlen, at Coop forhandler med flere hundrede leverandører for at holde priserne nede. Det har blandt andet haft den konsekvens, at Coop har udmeldt en række produkter fra Stryhns Gruppen. Det drejer sig om Langelænder Pølser.

I slutningen af april tog priserne et ordentligt ryk i to af Salling Groups kæder. Der var dengang tale om prisstigningerne på typisk 2-5 pct.

Den danskudviklede app registrerede markante bevægelser mandag morgen kl. 5.45, da først Føtex satte prisen op på 7.500 varer og dernæst Bilka satte prisen op for 8.500 varer.

Prisforhøjelser kunne dengang også ses hos Coop, der over fire måneder havde sat prisen op på 5.000 varer.

opdateret 30.06.22

Opdateret 30. jun 2022