Økologien boomer i Coops netsupermarked

Coop 22. mar 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Coop Danmark
  • Mere end fire ud af ti fødevarer, som blev solgt via Coops netsupermarked sidste år, var økologiske

Skrevet af: Søren Tougaard

Næsten 15 pct. af alle fødevarer, som sælges i danske supermarkeder, er økologiske. Det er den største øko-andel i verden. Andelen ligger dog væsentligt højere i Coop netsupermarked.

En ny opgørelse fra Coop.dk Mad over salget i 2020, viser, at 42 pct. af alle de solgte fødevarer var økologiske.

Kommerciel direktør i Coop.dk Mad, Lars Rasmussen, angiver tre årsager til det økologiske boom. For det første er priserne på Coop.dk Mad faldet med 13 pct., viser det seneste pristjek fra Tænk gennemført i marts.

- Udvalget er meget stort. Hos os har kunderne op til 10 gange så mange økologiske varer at vælge i mellem i forhold til en discountbutik. Vores kunder bor i høj grad i områder, hvor man er særligt interesseret i økologi, siger Lars Rasmussen videre.

Coops CSR-chef Thomas Roland kalder øko-tallene for meget bemærkelsesværdige:

- I vores fysiske butikker i områder med det højeste økologiforbrug – indre København, Aarhus midtby – har vi en andel omkring 30 pct. Så at opnå over 40 pct. andel på landsplan, det er aldrig set før, siger Thomas Roland

Omsætningen på Coop.dk Mad steg med mere end det dobbelte sidste år. I januar i år satte stigningen rekord igen med et salg, som var 400 pct. højere end i januar 2020. 

Opdateret 22. mar 2021

Vil du vide mere?