Millionunderskud i Coops cateringforretning

Coop 4. maj 2020 -
This describes the image
Foto: Kokken & Jomfruen
Skrevet af: Søren Tougaard

I 2017 opkøbte Coop halvdelen af det fynske cateringselskab Catering Danmark af Færch-familien, der stadigvæk har ejerskab i virksomheden.

Dengang sagde Coops koncerndirektør Jens Visholm, at formålet med investeringen var at stå stærkere i et vækstmarked og udvikle bedre og flere tilbud til forbrugerne.

Catering Danmark tæller blandt andet koncepter som Kokkens Hverdagsmad og Kokken & Jomfruen, ligesom virksomheden også leverer tusindvis af sandwich til Coops butikker hver eneste dag.

Coop må dog tre år efter opkøbet konstatere, at investeringen endnu ikke har været nogen guldrandet forretning.

I 2019 kom Catering Danmark ud med et resultat før skat på minus 7,3 mio. kr. mod et beskedent overskud på 40.000 kr. i 2018.

Det sker efter et år, hvor bruttofortjenesten er gået tilbage med lidt mere end 3,5 mio. kr. til 69,7 mio. kr., viser regnskabet.

"Årets resultat er lavere end forventningerne ved årets begyndelse. Resultatet er påvirket af manglende omsætningsindfrielse i forhold til det budgetterede for regnskabsåret 2019. Regnskabet for 2019 er samtidig påvirket af en række omkostninger i relation til udvikling af selskabets brands i forhold til at øge omsætningen", lyder det i ledelsesberetningen.

Corona påvirker driften

Samtidig noterer revisionsselskabet Deloitte, at Catering Danmark har tabt anpartskapitalen på statustidspunktet.

I 2018 lød egenkapitalen på 5,3 mio. kr., som i 2019 er gået i minus på 302.000 kr.

"I overensstemmelse med reglerne i selskabsloven vil ledelsen på den kommende generalforsamling redegøre for selskabets økonomiske stilling overfor anpartshaverne. På baggrund af positive forventninger til indtjeningen i de kommende år, er det ledelsens opfattelse, at anpartskapitalen kan reetableres ved egen indtjening. Det er desuden ledelsens opfattelse, at det likvide beredskab må anses for tilfredsstillende. Årsrapporten er således aflagt under forudsætning af fortsat drift", skriver Deloitte.

I øjeblikket er Catering Danmarks forretning lukket ned som følge af covid-19, og ledelsen venter heller ikke et positivt resultat i år, fremgår det af regnskabet.

"Ledelsen forventede før udbruddet af covid-19 et øget ordinært driftsresultat for 2020. Udbruddet af covid-19 betyder dog, at ledelsen har revurderet sine forventninger og nu forventer en negativ påvirkning af det ordinære driftsresultat. Det er dog på nuværende tidspunkt ikke muligt at foretage et pålideligt skøn over den samlede effekt, som udbruddet og spredningen af covid-19 vil få på virksomheden og dens resultat for 2020", skriver ledelsen anført af bestyrelsesformand Mikael Thinghuus og direktør Mikkel Lohmann Davidsen.

Opdateret 10. nov 2020

Vil du vide mere?