Medie: Kvicklys kædedirektør vil præstere overskud år efter år

Coop 30. aug 2021 -
This describes the image
Kædedirektør Torben Blom Andersen, Brugsen, begyndte sin karriere som uddeler i flere Dagli'Brugsen tilbage sidst i 1990'erne. Nu skal han føre Coops og brugsforeningernes nærbutikker ind i fremtiden, hvor truslen om butiksdød fortsat ligger på lur. Foto: Coop
  • Det skal være helt slut med underskud i Coops varehuskæde. Kæden skal give overskud hvert år, proklamerer Torben Blom Andersen

Skrevet af: Søren Tougaard

Kvickly har været kraftig udfordret. I varehuskædens snart 60 års levetid har Kvickly kun formået at levere overskud til Coop-familien i tre år: 2015, 2019 og 2020. 

Sidste år leverede Kvickly det bedste resultat nogensinde med overskud, der var 100 mio. kr. bedre end året forinden. 

Og det rekordresultat er varehuskæde på vej til at overgå. I årets første seks måneder har Kvicklys kørt med indeks 104, mens bundlinjen er 30 mio. kr. over samme periode sidste år, skriver Butikslederen. 

Men det stopper ikke med overskud tre år i træk. Faktisk forventer Kvicklys kædedirektør Torben Blom Andersen, at varehuskæden præstere overskud år efter år.     

- Jeg forestiller mig ikke, at Kvickly kommer til at give underskud i fremtiden. Vi er inde i en fantastisk stime, og fundamentet er på plads til, at kæden kan levere overskud år efter år, siger Torben Blom Andersen til Butikslederen. 

Nye butikker på vej 

Antallet af Kvickly-varehuse har de senere år været nedadgående efter at flere er blevet konverteret til SuperBrugsen.

I dag er der 66 tilbage, hvoraf de 14 er ejet af selvstændige brugsforeninger. 

Kædedirektør fortæller, at der ikke lukker flere Kvickly i år. I stedet er flere nye varehuse på vej.

Om et års tid åbner en helt ny flagskibsbutik i Silkeborg og senere på efteråret vil kæden løfte sløret, hvor de næste nye varehuse skal ligge. 

 

Opdateret 30. aug 2021