Irma vil dyrke krydderurter i butikken
Klima og bæredygtighed er en agenda, der for alvor har gjort sit indtog blandt kæder og forbrugere.
Om tre uger kan Irma som det første supermarked i Skandinavien tilbyde friske grøntsager, der er dyrket i selve butikken.
Det er resultatet af en aftale, som kæden har indgået med den tyske specialist i såkaldt vertical farming, Infarm.
Vertical farming er afgrøder, der dyrkes i skabe under kontrollerede forhold. Infarm står bag et banebrydende koncept, der gør, at man kan dyrke krydderurter – og andre bladgrønsager – i specielle skabe, uden brug af syntetiske pesticider, med lille vandforbrug og minimal transport.
- Det er fremtidens måde at dyrke grøntsager på. Med dette samarbejde forener vi Irmas mål om at fremme de mest bæredygtige produktionsformer, og den bedst mulige smagskvalitet. Samtidig styrker vi vores samarbejde med iværksættere, som kan give vores kunder fremtidens fødevarer, siger direktør Søren Steffensen fra Irma.
Infarm har danske ambitioner
Irma ønsker med det nye samarbejde at bringe produktionen så tæt på forbrugeren som muligt, så der spares transport, reduceres madspild og smagen bevares optimalt.
- Vi ønsker at gøre bæredygtig, frisk og levende produktion tilgængelig på den daglige indkøbstur for mennesker i byer overalt. Og vi er glade for at være partner med Irma i vores revolution, først med Københavns forbrugere og madelskere, og i fremtiden alle i Danmark, som er bevidste om bedre mad og en bedre fremtid, siger adm. direktør Erez Galonska, der er en af de tre grundlæggere bag Infarm.
Irma forventer, at have de første krydderier dyrket efter vertical farming klar til salg i Irma på Østerport i slutningen af november.
Infarm er grundlagt i Berlin i 2013 og er foruden Tyskland at finde i Frankrig, Luxembourg, Schweiz og Storbritannien, hvor konceptet for nyligt er rykket ind i en Marks & Spencer i London.