Irma-kunder valgte den dyre gris til jul

Coop 20. jan 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Arkivfoto: Helle-Karin Helstrand
  • Flæskestegen var en af julens kundemagneter. I Irma vandt den økologiske frilandsgris kundernes julehjerter

Mens mange forbrugere næsten stod i kø for at få flæskesteg til helt ned til under en femmer for at halvt kilo i flere discountkæder, valgte Irma-kunder anderledes.

I en pressemeddelelse fortæller Coop, at Irma i stedet satte sin økologiske Poppelgris, der går på friland, på slagtilbud til en pris, der var mere end ti gange så høj – nemlig 59,95 kr. per halve kilo.

Irma solgte med sit tilbud 20 pct. mere i december 2021 end i december 2020. En økologisk ribbensteg blev der samtidig solgt 50 pct. flere af.

Irma-kunderne kunne også købe en konventionel flæskesteg i Irma. Den blev der til gengæld solgt 11 pct. færre af i forhold til året før - og det samlede salg af den var beskedent.

- Vi må dermed konstatere, at kvalitet, smag og ikke mindst dyrevelfærden sejrer i Irma. En tendens vi også har set på vores andre kvalitets-julevarer som for eksempel Irmas økologiske risengrød og Irmas økologiske æbleskiver, selv når vi sammenligner med rekordåret 2020. Så der er ingen tvivl om, at det er vores satsning på kvalitet, som var medvirkende til, at vi fik vores bedste julehandel nogensinde, siger kædens nye direktør Jan Larsen.

Salget af økologiske æbleskiver var dobbelt så stort i 2021 i forhold til året før. Den økologiske risengrød blev der solgt over 40 procent mere af.

Irma har et mål om at blive den første supermarkedskæde i verden, hvor økologien udgør over 50 procent af salget.

Opdateret 20. jan 2022