Grønland blev til Samsø for ung brugsuddeler

Coop 26. maj 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Uddeler Simon Jørgensen Foto: Helle-Karin Helstrand
  • Arbejdet er også en hobby for 34-årige Simon Jørgensen, der har stået i spidsen for SuperBrugsen i Tranebjerg i fire år

Man kan have så mange drømme, når man er helt ung og uden forpligtelser.

Sådan var det også for Simon Jørgensen.

I hans drømme lå at komme ud at opleve noget - gerne på en ø, og det kunne godt være på Grønland.

Så kom først kæresten Katja til og siden Valentin, der snart fylder tre år. I dag bor familien på Samsø, hvor Simon Jørgensen er uddeler på fjerde år.

- Man skal opleve sin første vinter på Samsø. Kan man lide det, bliver man glad for at bo her, siger den 34-årige uddeler.

Han er født og opvokset i Bryrup ved Silkeborg, og begyndte sin Coop-karriere som flaskedreng i SuperBrugsen i Them. Senere kom han i lære, og så gik det slag i slag med først et job som salgsleder i Hinnerup SuperBrugs, senere som ferskvareleder og foodchef i en SuperBrugs i Silkeborg, hvor han endte som souschef.

- For fire år siden fik jeg tilbuddet om Samsø, og da vi havde besøgt øen, slog vi til, siger Simon Jørgensen.

 

Altid på

Og det er blevet lige så meget en livsstil som et arbejde.

- Jeg er uddeler 24/7, og jeg arbejder rigtigt mange timer. Jeg kæmper til det sidste i butikken, hvis der er et hul. Til gengæld er omsætningen steget med 11 pct., mens jeg har været uddeler, siger han.

Også uden for butikken er han "på".

- Man skal give noget af sig selv, og man skal tænke over, hvordan man opfører sig, for man er meget tæt på hinanden på en ø. Man er også nødt til at involvere sig lokalt, siger Simon Jørgensen.

Han er gået aktivt i ind i STOHF, Samsø- turist- og handelsstandsforening og i badmintonklubben, hvor han også træner unge spillere.

- Mit arbejde er også min hobby, og det vigtigste for mig er, at jeg er glad for at komme på arbejde hver dag, siger Simon Jørgensen.

På spørgsmålet om, hvor længe han skal blive på øen, svarer han først tøvende:

- Jeg kan sagtens se mig her altid.

Så kommer det:

- Men det bliver vores sidste sæson. Vi har brug for at komme hjem til familien, så Valentin kommer tættere på sine bedsteforældre. Jeg skal være souschef i den nye SuperBrugs i Silkeborg.

Opdateret 26. maj 2021