Gratis øl til studenter skaber røre

Coop 23. maj 2023 -
This describes the image
Foto: Flemming Effersøe
  • Lokale Coop-butikker lover på Facebook en kasse gratis øl til studenter, der lægger vejen forbi butikken på deres studenterkørsel

Det kan være i strid med reglerne, når lokale Coop-butikker skriver Facebook-opslag, hvor de lover gratis øl til unge mennesker på studenterkørsel.

Det skriver TV2 Østjylland, som har fundet opslag på facebooksider for blandt andre SuperBrugsen i Hinnerup, på Søtorvet i Silkeborg og i Skanderborg. 

Kræftens Bekæmpelse har til samme medie kritiseret den form for markedsføring over for unge mennesker, da det kan stimulere til øget drikkeri af alkohol.

Også Alkoholreklamenævnet er blevet opmærksom på sagen.

- Vi vil vurdere, om sagen skal tages op i nævnet, for det er i strid med vores retningslinjer at målrette alkoholmarkedsføring mod unge studenter, siger sekretariatschef Lea Kholghi Frederiksen, til TV2 Østjylland.

Dagligvarehandlen.dk har forgæves prøvet at finde opslagene på Facebook for at dele dem med vores læsere.

- Det er enkeltstående lokale initiativer. Hvis der er organisationer, der mener, at det er problematisk, tager vi meget gerne dialog med dem for at se, om der har behov for generelle retningslinjer, siger informationsdirektør Jens Juul Nielsen, Coop, til Dagligvarehandlen.dk.

This describes the image
Opdateret 24. maj 2023

Top jobs