Dansk Supermarked betalte 203 mio. kr. i selskabskat
Selv om EBIT-resultatet faldt 15 pct. i seneste offentliggjorte regnskab i Dansk Supermarked Group, er den fondsejede virksomhed stadig i særklasse den bedste til at tjene penge af samtlige aktører på det danske dagligvaremarked med et resultat før renter og skat på 2,16 mia. kr.
Og det forhold afspejler sig også i Skats netop offentliggjorte skatteliste for 2016, der viser, at Dansk Supermarked betalte 203 mio. kr. i selskabsskat, hvilket er størst blandt samtlige dagligvareselskaber og blandt alle detailvirksomheder kun overgås af Bestseller.
Ingen skatteoptimering
Mens andre kan brokke sig over det danske skatteniveau, lyder der andre toner fra Dansk Supermarkeds topchef Per Bank.
- I Dansk Supermarked Group mener vi, at betaling af skatter og afgifter er en afgørende del af et velfærdssamfund. Derfor driver vi ikke virksomheder i lavskatte jurisdiktioner (lovområder, red.), og vi bruger heller ikke særlige skatteoptimeringsmodeller, skriver Per Bank på Linkedin.
Underskud "på lager"
Hos Rema 1000 Danmark betalte man 143 mio. kr. i selskabsskat i 2016, mens selskabsskatten i de underskudsgivende virksomheder Dagrofa og Aldi Holding helt efter skattereglerne var nul kr.
Det samme er tilfældet i Lidl og hos Coop.
At Coop ikke betaler selskabsskat, trods et positivt driftsresultat på 254 mio. kr. i seneste regnskab, hænger sammen med, at Coop regnskabsteknisk har et såkaldt fremførelsesberettiget underskud i baghånden, som koncernen anvender, før Coop igen skal betale selskabsskat.
Dette er også forklaringen på, at Coop trods trecifrede millionoverskud har kunnet undgå at betale selskabsskat igennem en årrække.