Coop vil investere trecifret millionbeløb i startups

Coop 10. sep 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Coop
  • Coop Invest sætter, med en ny strategi, ny bestyrelse og et trecifret millionbeløb, retningen for et nyt forretningsområde

Skrevet af: Søren Tougaard

Coop Invest fungerer som udviklingsselskab for alle aktiviteter i Coop koncernen, der ikke er direkte drevet af kerneforretningen i dagligvarer og bank. 

Nu er der sat en ny ambition, hvor selskabet vil foretage en række aktive investeringer i mindre virksomheder, der kan drage fordel af de omfattende kompetencer og styrker, som er til stede i Coop-koncernen. 

F.eks. inden for fødevareområdet og det digitale univers omkring Coops succesfulde loyalitets app.

- Vi vil gerne udnytte de styrkepositioner, som Coop har til at skabe nye rentable virksomheder sammen med innovative iværksættere. I Coop har vi en række kompetencer og aktiver, som vi kan bringe i spil og dermed hjælpe med at bygge nye sunde forretninger. Gennem Coop Crowdfunding har vi allerede indblik en række startups, der er relateret til fødevarer, og der vil måske også være muligheder, siger Coop-formand Lasse Bolander. 

- Det er nyt i Coop at vi investerer i unge virksomheder, der endnu ikke er fuldt etableret, og vi forventer da heller ikke, at alle bliver en succes, men vi tror på, at vi kan tilbyde intelligente penge, til gavn for de nye virksomheder, siger Jan Madsen, direktør for Coop Invest.

Coop Invest har allerede kontakt til et antal potentielle virksomheder, men vil gerne høre fra flere nye initiativer inden for området. 

Coop Invest har desuden fået tilført flere nye erhvervsprofiler til bestyrelsen. Det drejer sig om Stine Bosse, der i forvejen sidder i Coop Ambas bestyrelse, iværksætter og direktør Tine Thygesen samt Morten Windfeldt, adm. direktør i Alternative Equity Partners. 

 

Opdateret 10. sep 2021