Coop siger farvel til endnu en direktions-profil

Coop 21. maj 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Jens Visholm stopper nu i Coop efter mange år i direktionen. Foto: Coop
  • En af de længst "overlevende" i Coops top stopper nu

Opdateret.

Efter seks år i direktionen i Coop Danmark - og små 10 år i alt - slutter samarbejdet mellem Coop og koncerndirektør Jens Visholm nu.

Han var ellers en af relativt få topprofiler fra tidligere topchef Peter Høgsteds tid, der fortsatte i koncernens fem mand store direktion efter en gigantisk rokade i slutningen af 2020, da den nye adm. direktør Kræn Østergaard Nielsen satte sit hold.

Men løsningen ved den lejlighed - hvor Jens Visholm fik ansvaret for "kunder og kommunikation" - blev åbenbart ikke af varig karakter.

- Siden min tiltrædelse som adm. direktør efteråret 2020 har vi løbende drøftet Jens’ fremtid i Coop, og desværre har vi ikke kunnet finde en gensidigt tilfredsstillende permanent rolle til Jens i den nye organisation, hvorfor vi nu er blevet enige om at skilles, siger Kræn Østergaard i en pressemeddelelse.

Jens Visholm kom til Coop fra konkurrenten Dagrofa i 2012 og har spillet skiftende roller i sine mange år i Coop. I den seneste tid har den mest synlige udadtil  været i udviklingen af lavpriskæden Coop 365. Jens Visholm bliver også nævnt som arkitekten bag Coops madmanifest og mange nye partnerskaber med leverandører på fødevaresiden. 

Visholm beholder et par bestyrelsesposter i Coops datterselskaber.

- Jeg har haft tæt på 10 fantastiske år i Coop, hvor jeg har nydt at samarbejde med ekstremt kompetente kolleger og partnere. Jeg har også haft det privilegie, at jeg som en del af direktionen har arbejdet tæt på koncernens mange spændende og forskellige forretningsområder. Disse mange erfaringer ser jeg nu frem til at sætte i spil i nye sammenhænge, siger Jens Visholm i pressemeddelelsen.

Opdateret 21. maj 2021