Coop introducerer miljøvenlig emballage til kød
-
Flowpack-poser til hakkekød erstatter plastbakker og mindsker forbruget af plast.
Coop introducerer en ny plastemballage til hakkekød, der mindsker forbruget af plast og samtidig reducerer udledningen af CO2.
Kunderne i alle Coops butikker får nu hakkekød i en såkaldt flowpack-emballege i stedet for den traditionelle kødbakke. Dermed sparer Coop 169 ton plast om året og reducerer samtidig CO2-udledningen med 539 ton.
– Vi har en emballagestrategi, som bl.a. handler om at finde alternative og smarte løsninger, der sænker vores brug af plast, siger chef for vareansvarlighed og -kvalitet i Coop, Thomas Roland, i en pressemeddelelse.
Coop præsenterer som de første i Danmark hakkekød i såkaldt flowpack-emballage. Flowpack er en sammensvejset, tynd plastpose, som indeholder 70 procent mindre plast end den traditionelle kødbakke.
Posen er ifølge Thomas Roland nem at sortere, og flowpack-emballage er hårdfør og beskytter indholdet mod stød lige så godt som de traditionelle bakker.
I september introducerer Coop hakket halv/gris i flowpack-poser.