Coop indleder skoleprojekt om økologi
Efter efterårsferien lyder startskuddet til Coops skoleprojekt om økologi, skriver dagligvarekoncernen i en pressemeddelelse.
161.000 børn fra 6.724 skoleklasser vil lære om økologi og madens vej fra jord til bord i de næste tre uger i et program, som Coop kalder GoCook.
Programmet indeholder undervisningsmaterialer om økologi - og 87 tons økologiske råvarer, der sendes rundt i hele landet i ’smagekasser’.
GoCooks overordnede mål er at være med til at skabe den første generation, der er bedre til at lave mad end deres forældre. Men ambitionerne rækker endnu længere end til at lære børn om potter og pander.
- I madlavning spiller råvarerne en helt central rolle, men børn ved ikke, hvor maden kommer fra, og hvordan den er produceret. I år skal børnene derfor følge gulerodens vej fra jorden til skolekøkkenet - og derigennem lære om forskellen på økologisk og konventionelt landbrug. En gulerod er ikke bare en gulerod, siger Bente Svane Nielsen.
Foto: Coop