Coop åbner egen skole for bagere og slagtere
En del af de unge har ikke karakterer til at komme ind på erhvervsskolerne.
Coop frygter, at koncernens butikker kan komme til at mangle bagere og slagtere, og derfor vil koncernen nu selv uddanne dem.
- Vores strategi for de kommende år er at løfte madkvaliteten og madkultur i Danmark. Til det har vi brug for talentfulde og dygtige slagtere og bagere i Kvickly, SuperBrugsen og Irma, siger koncerndirektør Lene Groth, Coop.
Coop Madskolen henvender sig til elever, der afslutter enten 9. eller 10. klasse i 2016, og rekrutteringen til uddannelsen bryder også med alt, hvad man hidtil har set på dette område.
De unge skal ikke selv sende en ansøgning. Deres forældre eller andre kan indstille dem til Coop, der herefter headhunter de indstillede.
Den nye uddannelse, som gennemføres i samarbejde med ZBC i Roskilde, vil blive præsenteret den kommende uge ved DM i Skills i Messe C i Fredericia, hvor der ventes ca. 68.000 folkeskoleelever og forældre.
Coop forventer i år at ansætte ca. 400 elever.
Dansk Supermarked åbner til august sit eget grundforløb for salgsassistenter.