Ny Coop-formand skipper job som politisk kommentator på TV2

Coop Danmark - Navne 4. apr 2024 -
This describes the image
. Foto: Steen Brogaard
  • Et krævende hverv som bestyrelsesformand for Coop Amba kan ikke forenes med jobbet som politisk kommentator, erkender Pernille Skipper

Skrevet af: Søren Tougaard

Kort før påskeferien stod det klart, at Pernille Skipper ikke vil få nogle modkandidater til den ledige formandsstol i Coop Amba, ejerforeningen bag Coop. Derfor kan nu allerede se frem til at afløse den mangeårige formand Lasse Bolander på posten, selv om hun formelt først vælges ved landsrådsmødet den 20. april i Middelfart.

Da den tidligere politisk ordfører for Enhedslisten blev indstillet til posten tilbage i januar, håbede Pernille Skipper dengang, at hun kunne beholde sit job som politisk kommentator på TV2. Derfor stopper hun på kanalen. 

"I februar fik vi vores tredje barn. Før påske blev jeg de facto valgt som ny bestyrelsesformand for Coop amba - ejerforeningen bag butikkerne Kvickly, SuperBrugsen og Coop365. Og d. 20.april skal jeg tiltræde. Det betyder, at jeg stopper i jobbet som politisk kommentator på TV2, selvom jeg egentlig håbede på at kunne begge dele".

"Dels er døgnets 24 timer ikke til det, og dels må jeg nok også sande, at gør jeg mit arbejde som bestyrelsesformand godt, vil det med tiden blive for meget kasketforvirring. Og det har jeg jo altid været fortaler for at undgå", skriver hun i et opslag på Facebook.

"Svært, hårdt og sjovt"

Nok har Coop 2 mio. medlemmer, men dagligvarekoncernen befinder sig i dyb økonomisk krise. I 2022 lød rekordoverskuddet på 628 mio. kr. og 2023 tegner også til et trecifret millionunderskud, som Coops ledelse før har bebudet ventes at blive omkring det halve. 

Og den nye formand er da også helt på det rene med, at der venter en stor mundfuld.

"Jeg glæder mig vanvittigt meget til opgaverne hos Coop Amba. Det er på mange måder som at hoppe ombord på andelsbevægelsens flagskib i blæsevejr. En forening med 2 mio. medlemmer, som er ejere af Coops butikker og som har stærke værdier på bæredygtighed og solid lokal forankring i hele landet, men som også står med store udfordringer i de kommende år. Jeg er sikker på, at det bliver svært, hårdt og samtidig sjovt og helt fantastisk", lyder det fra Pernille Skipper.  

Som formand for Coop Amba kan Pernille Skipper se frem til et årligt honorar på 1,4 mio. kr., der stort set er dobbelt op i forhold til lønnen for en menigt medlem af Folketinget. 

Pernille Skipper forlod Folketinget i 2022, da hun ikke kunne genopstille på grund af Enhedslistens rotationsprincip. 

 

Opdateret 4. apr 2024