Sommertema: Forbud mod tasker i butikken skal bekæmpe butikstyverier

Butikstyveri 12. jul 2023 -
This describes the image
SuperBrugsen i Ringe går nye veje for at bekæmpe butikstyveri. Dagligvarehandlen
  • I SuperBrugsen i Ringe skal kunderne nu lade tasker og rygsække stå i nøgleskabe

Skrevet af: Henrik Denman

I kampen mod butikstyve går SuperBrugsen i Ringe nu helt nye veje. Kunderne bliver mødt af et skilt, hvor der står, at de skal lade tasker og rygsække står uden for butikken.

Det usædvanlige initiativ kommer en stigning i antallet af tyverier i butikken gennem de sidste halve år, hvor specielt tasker hyppigt har været involveret.

Kunderne kan i stedet gå hen til nogle nøgleskabe, hvor de kan stille taskerne i de aflåste skabe, før de starter indkøbsturen.

– Vi har altid haft problemer med tyverier, men det er accelereret ligesom i andre butikker, efter at folk har fået færre penge mellem hænderne med energikriser og prisstigninger som følge deraf, siger butikschef Janne Habekost til mediet Fyens.dk.

Hun siger, at butikken derfor har valgt at tage den nye forholdsregel for at forsøge at komme noget af problemet med butikstyverier til livs.

SuperBrugsen i Ringe er som andre steder i landet langt fra ubekendt med butikstyve, men man er nået til et punkt, hvor ledelse og ansatte følte, at de måtte reagere på en eller anden måde.

Janne Habekost tilføjer, at butikstyvene ikke er koncentreret om en særlig aldersgruppe. Flere af varerne, der bliver stjålet, henvender sig til hele spektret fra unge til ældre.
 

Opdateret 12. jul 2023