Dansk Erhverv: Fald i butikstyverier i juli

Butikstyveri 17. aug 2023 -
This describes the image
Foto: Colourbox
  • Der blev i juli måned registreret 1.144 butikstyverier. Det er det laveste antal i år

Der blev i juli registreret 1.144 butikstyverier i databasen Crimestat. Det er den hidtil laveste registrerede antal i år. 

Men samtidig blev der i juli 2023 registreret ca. 32 pct. flere tyverier end samme måned sidste år.

- Nedgangen i juli følger tendens fra de foregående år, hvor antallet af registrerede butikstyverier i juli måned også har været lavt, siger Henrik Lundgaard Sedenmark, som er fagchef for betalinger og detailhandelssikkerhed i Dansk Erhverv, der står bag Crimestat.

Køl og frost topper 

Tallene viser også, at der er sket en ændring i butikstyvenes foretrukne varer sammenlignet med samme måned sidste år.

Mens personlig pleje toppede i juli i fjor som den kategori, hvor der stjæles flest varer, var kategorien køl og frost topscorer i juli i år. Personlig pleje er faldet til en tredjeplads. Kolonial snupper andenpladsen. Slik ligger på en 7. plads.

- Overordnet set kan det konkluderes, at antallet af butikstyverier fortsat ligger på et ekstremt højt niveau med en samlet registreret stigning på ca. 34 pct. til dato, siger Henrik Lundgaard og tilføjer: 

- Butikstyverier skaber utryghed i butikkerne og koster detailhandlen – og i sidste ende forbrugerne – milliarder af kroner. Butikstyverier kan desværre også blive indgangen til en kriminel løbebane for særligt unge mennesker. Det er derfor – også af den grund – vigtigt, at politiet, kommunerne og andre myndigheder samarbejder om at få stoppet og vendt tendensen.

Stigning på to pct. i andet kvartal

De seneste tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af anmeldte butikstyverier fortsatte med at stige i andet kvartal 2023, hvor der blev anmeldt 6.134 butikstyverier, når der er korrigeret for sæsonudsving. 

Det svarer til en stigning på 2 pct. i forhold til årets første kvartal. Antallet af anmeldte butikstyverier har været stigende siden fjerde kvartal 2021, hvor der blev anmeldt 3.747 butikstyverier, når der er korrigeret for sæsonudsving. 

Tema om butikstyveri

I juli bragte Dagligvarehandlen.dk et tema om butikstyveri. Du kan finde artiklerne her. 


 

Opdateret 18. aug 2023