Exit fra Danmark: Aldi lukker sin første butik

Aldi 6. jan 2023 -
This describes the image
Foto: Aldi
  • Den tyskejede discountkæde tager nu første skridt til at lukke de butikker i Danmark, der ikke bliver overtaget af Rema 1000

Den 19. januar har Aldi på Egelundsvej i Alberstlund sidste åbningsdag. Og det er den første butik, som Aldi i Danmark lukker efter, at den har besluttet at sælge største parten af sine butikker til Rema 1000.

Frem til den 9. februar lukker Aldi 59 butikker, som ikke er en del af aftalen med Rema 1000 om at overtage 114 butikker. Dette afventer konkurrencemyndighedens godkendelse.

I løbet af januar ventes en afklaring på, hvad der skal ske med andre 15 butikker.

Udover Aldi på Egelundsvej har kæden også en butik på Stationstorvet i Albertslund, der lukker den 9. februar sammen med den sidste rest af puljen på de 59 lukningsbebudede butikker.

- Lukningen af Aldi på Egelundsvej bliver en test, som skal sikre en ordentlig nedlukning af de øvrige butikker, siger Louise Wendelbo, der er kommunikationschef i Aldi Danmark.

Butikken holder ophørsudsalg med store rabatter. Kunderne kan spare helt op til 70 pct. på de fleste varer varer i butikkens sidste åbningsuge. 

Ophørsudsalget starter fredag d. 13. januar med minus 30 pct. på alle varer i hele weekenden. Mandag og tirsdag er der halv pris på alt, og i butikkens sidste åbningsdage onsdag og torsdag er der 70 pct rabat, så længe lager haves. 

Aldi åbnede den første danske butik i 1977 som den første discountkæde i Danmark. Men efter 45 år siger Danmarks første discountkæde nu farvel.

- Jeg vil gerne sende en stor tak til alle vores loyale kunder og en særlig tak til vores dedikerede og dygtige medarbejdere, som er rygraden i Aldi. Vi håber at se en masse kunder i butikken i de sidste dage, hvor man kan gøre en rigtig god handel, siger adm. direktør i Aldi Danmark, Finn Tang.
 

Opdateret 19. jan 2023