Esbjerg-borgere vil stoppe planer om Aldi-butik

Aldi 15. mar 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Arkivfoto: Ulrik Samsøe Figen
  • Discountkæden ønsker at opføre en 1200 kvm. ny butik overfor Netto i Højvangskvarteret i Esbjerg. Planerne møder massiv modstand blandt områdets beboere

Skrevet af: Søren Tougaard

Discountkæden Aldi har planer om at opføre en ny butik på 1200 kvm på hjørnet af Spangsbjerg Kirkevej og Højtoftevej i Esbjerg. Derfor har Aldi allerede indgået en betinget købsaftale med fem villaejere om køb af grunde. 

Men der er store lokale protester mod en Aldi i Højvangskvarteret. Omkring 240 beboere i kvarteret har sammen skrevet en mail til samtlige byrådsmedlemmer i Esbjerg Kommune, hvori de på det kraftigste opfordrer til at stoppe de videre planer om en ny dagligvarebutik i området. Det skriver JydskeVestkysten.

- Vi borgere i Højvangskvarteret har fulgt den offentlige omtale af ovennævnte. Vi er klar over, at det snart skal besluttes, om der skal indledes en høring vedr. Aldis projekt. Vi håber, at sagen stopper allerede der, således at der slet ikke indledes nogen høringsfase, skriver borgerne i mailen.

Aldi har afvist anden placering

Borgerne frygter blandt andet for støjgener og trafiksikkerhed, hvis Aldis planer bliver en realitet. 

Ifølge JydskeVestkysten har embedsmænd i Esbjerg Kommune holdt møde med Aldis regionale udviklingschef for at se, om man kunne blive enige om en anden placering på den store indfaldsvej Stormgade, men det har Aldi afslået. 

Det er endnu uvist, hvornår sagen skal behandles i Plan- og Miljøudvalget.

Opdateret 15. mar 2021

Vil du vide mere?