Aldi runder 200 butikker i 2022

Aldi 13. nov 2020 -
3 min læsetid
This describes the image
Aldi planer om at opføren en 12 kvm stor butik Esbjerg møder kritik fra mange af områdets beboere Arkivfoto: Ulrik Samsøe Figen
Skrevet af: Søren Tougaard

Efter den store oprydning i butiksnettet i foråret 2017, hvor Aldi lukkede 32 af de mest urentable og slidte danske butikker, har kæden stort set talt samme antal butikker.

Når året er omme, er kæden oppe på 184 butikker herhjemme.

Nu har den trængte discountkæde, der senest har givet overskud i 2009, fået appetit på at sætte fart i missionen om at nå op på 250 butikker over en årrække.

Til næste år åbner discountkæden ca. 20 butikker, hvoraf halvdelen bliver opført i helt nye områder. Dermed tæller discountkæden igen snart over 200 butikker i Danmark.

- Det er ca. 10 nye butikker og så 10 gamle, som enten bliver flyttet eller udvidet næste år. I 2022, håber vi på, at vi kan fejrer en milepæl med 200 butikker. Det er realistisk med de projekter, vi har i pipelinen, siger Aldi Danmarks topchef Finn Tang.

Og uden at komme med konkrete indekstal, fortæller Aldis adm. direktør, at de moderne butikker præsterer klart bedre.

- Det er egentligt på alle parametre, de performer bedre. Både på toppen og bunden, men også hvis man kigger på kundestrøm og medarbejdernes dagligdag. På alle grundlæggende parametre flytter vi os markant, og det er med til at drive os i den rigtige retning, selv om det naturligvis også er store investeringer, der ligger bag, siger Aldis topchef.

Stor opgave forude

Aldi Danmark tog så småt fat på den store opgave med at transformere kædens butiksnet i første halvdel af 2018, få måneder efter Finn Tangs ankomst som øverste chef i september 2017.

I dag er ca. 64 af kædens pt. 183 butikker blevet moderniseret, fordi de har haft størrelsen og placeringen til det.

Samtidig er flere butikker blevet flyttet og genåbnet i større og mere moderne lokaler. Det drejer sig om ni butikker i år.

- Der er 120 butikker tilbage, som står på venteliste til en modernisering eller flytning, udover at vi også har et mål om at nå op på 250 butikker. Så vi skal i alt etablere 190 butikker. Og det er jo ikke noget, man lige gør fra den ene dag til den anden. Der er grundejere og kommuner, der skal tages med på råd, så det er også svært at give et konkret tidspunkt på, hvornår vi er færdige, siger Finn Tang.

Manden, der skal føre Aldi Danmarks ekspansionsplaner ud i livet, er René Friis Nielsen.

Han kom til Aldi som ny ejendoms- og udviklingsdirektør i sommer, efter at kæden havde stået uden en direktør på denne post i et halvt år.

Samtidig har Aldi investeret, så der i dag sidder flere medarbejdere på dette område, end de fire mand, der arbejdede med udvikling af Aldis butikker, da Finn Tang kom til.

- Vi har fået strikket et rigtig godt team sammen, som også har nogle hurtige og agile muligheder for at handle. Så når der er en mulighed, slår vi til.

- Om det så bliver til 19-20- 21 butikker i løbet af et år, det ser vi på løbende, men vi har kapaciteten til at agere hurtigt og lave flere end 20 butikker om året, siger Finn Tang.

Opdateret 7. jan

Vil du vide mere?

DH Food Professional banner