Aldi-projekt rykker nærmere i Skive

Aldi 10. jun 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Arkivfoto: Ulrik Samsøe Figen
  • Et flertal i Teknik og Miljø siger god for, at Skive Kommune udarbejder en lokalplan, der tillader en ny Aldi på Egerisvej. 

Skrevet af: Søren Tougaard

Aldi har allerede lavet en forhåndsaftale med Braarup Maskinfabrik om, at discountkæden kan købe grunden på hjørnet af Brårupvej og Egerisvej i Skives sydlige del, hvis byrådet ellers godkender placeringen om en ny butik i området. Og det taler meget for sker.

Teknik- og Miljøudvalget i Skive Kommune har netop besluttet, at kommunen skal gå videre med at udarbejde en lokalplan for området, som tillader Aldi at opføre en ny butik på 1200 kvm. Det skriver Skive Folkeblad. 

En rapport fra Cowi udarbejdet for Aldi dokumenterer manglen på en dagligvarebutik i området.

Og den mener både embedsmænd og udvalgsformand for Teknik og Miljø, Jens Peder Hedevang (V), er korrekt.  

Konkurrenter mister salg for millioner

Samme rapport dokumenterer, at den nærliggende Rema 1000 på Brårupvej vil miste 10 mio. kr. i årlig omsætning, hvis Aldis butik bliver en realitet.

Også to andre Fakta-butikker på Egeris Torv og Dalgas Torv estimeres at tabe en årlig millionomsætning på henholdsvis 5-10 mio. kr. og op imod 5 mio. kr. 

- Men vi kan altså ikke stoppe en udvikling, fordi andre butikker vil få konkurrence, siger Jens Peder Hedevang til avisen.

Det er byrådet, der nu endelig skal godkende, at Skive Kommune laver en lokalplan for området. Det ventes at ske i slutningen af juni. 

 

    

Opdateret 10. jun 2021

Vil du vide mere?