Aldi nedlægger regionskontorer i Kolding og Karlslunde

Aldi 29. apr 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Under Finn Tang har Aldi Danmark opbygget et stærkere og større hovedkontor, mens regionskontorene snart er fortid  Arkivfoto: Ulrik Samsøe Figen
  • Discountkæden omstrukturer på ny og samler administrative opgaver på hovedkontoret i Albertlund. Tidligere regionsdirektør i Karlslunde, Morten Milling, bliver ny salgsdirektør 

Skrevet af: Søren Tougaard

Mens andre kæder har fokus på at decentralisere organisationen, går Aldi Danmark den anden vej. 

Sidste år lukkede Aldi det nordjyske regionskontor for at slå det sammen med kontoret i Kolding.

Og snart er de to tilbageværende regionskontorer i Kolding og Karlsunde fortid. I stedet vil Aldi samle funktionerne på hovedkontoret i Albertslund.

Hvis alt går efter planen, er Aldi i mål med sammenlægningen til efteråret. 

- Vi samler og strømliner en række administrative opgaver på hovedkontoret i Albertslund for bedre at kunne understøtte driften. Målet er en stærk, national serviceorganisation, bygget op omkring enkle og effektive processer, der tilfører værdi for butiksdriften og vores kunder, så salgsorganisationen fremover kan koncentrere sig 100 pct. om at levere et godt produkt til kunderne, siger Louise Wendelbo, kommunikationschef i Aldi Danmark. 

Ved Finn Tangs ankomst som topchef for Aldi i Danmark tilbage i 2017 havde koncernen tre regionale kontorer med hver deres regionsdirektør, mens hovedkontoret dengang var af beskeden karakter. 

De senere år er hovedkontoret dog blevet udbygget, så der nu sidder langt flere medarbejdere indenfor centrale funktioner som HR, marketing og it. 

Ny salgsdirektør

I forbindelse med omstruktureringen har Aldi forfremmet de to tidligere regionsdirektører.  

Den tidligere regionsdirektør for butikkerne vest for Storebælt, Michael Ottesen, er blevet ny viceadm. direktør, mens Morten Milling får ansvaret for butiksdriften af alle Aldis butikker som ny salgsdirektør. 

Morten Milling har tidligere været distrikts- og salgschef i Lidl, og han kom til Aldi i 2018.

Aldi ønsker så vidt muligt at besætte alle stillinger på hovedkontoret internt, og virksomheden er derfor i dialog med de berørte medarbejdere om denne mulighed. For flere vil det dog ikke være muligt at fortsætte i Aldi. 

I alt forventer Aldi at måtte sige farvel til 10-15 medarbejdere. 

 

   

 

 

Opdateret 29. apr 2021

Vil du vide mere?