Aldi donerer mad til ukrainske familier

Aldi 2. dec 2022 - 3 min læsetid
This describes the image
Vladimir med poser stående på ALDIs logistiklager i Karlslunde, hvor han henter varerne. Foto: Aldi Danmark
  • 250 ukrainske flygtningefamilier kan se frem til julehjælp leveret via Vladimir Bokk, som selv flygtede fra Kiev i 1979

Aldi donerer mad til en værdi af godt 32.000 kr. til 250 ukrainske flygtningefamilier i Roskildeområdet.

Den tyskejede discountkæde i Danmark har doneret mad til et flygtninge-initiativ, der drives af den frivillige ildsjæl Vladimir Bokk, som selv flygtede fra Kiev, dengang under det gamle Sovjetunionen, i 1979.

Fælles for de ukrainske familier, der får julehjælp af Aldi, er, at de alle har familiemedlemmer, som stadig er i Ukraine. Derfor består gruppen i høj grad af enlige forælder med børn. 

- Som dagligvarekæde har vi mulighed for at hjælpe nogle af de mennesker, som har brug for en håndsrækning i en svær tid. Der er krig i familiernes hjemland, og vi ønsker at gøre tiden mindre mørk for disse familier og børn, siger Louise Wendelbo, der er kommunikationschef i Aldi Danmark. 

Aldi har i flere år støttet udsatte børn og familier via et tæt samarbejde med Red Barnet og nu udvider Aldi hjælpen i samarbejde med Roskildes egen frivillige drivmotor Vladimir Bokk.

Vladimir Bokk bruger tid og kræfter på at gøre en forskel for de Ukrainske flygtningefamilier, der nu opholder sig ved Skt. Hans, centrum af Roskilde samt Osted og Gevninge nær Roskilde.

Vladimir henter bl.a. donationerne af kød, pasta og olie på Aldis lager i Karlslunde, og han er ikke i tvivl, om at maddonationen gør nytte hos de ekstra trængende familier, som han selv har været med til at udpege:

- Det betyder alverden for de her familier med maddonationen. Vi har valgt, de familier, der er mest trængende. For eksempel mødre med to børn. Der er rigtig mange familier med en mor og to børn og nogle få med tre børn. Særligt her kan maddonationen gøre en stor forskel.

Vladimir Bokk danner, med sin personlige historie, en historisk rød tråd mellem Kiev og Danmark. 10 år inden murens fald i 1989 flygtede Vladimir selv fra Kiev, der dengang hørte under det tidligere Sovjetunionen. Han flygtede sammen med sine forældre og søster og har selv oplevet vigtigheden af at modtage en håndsrækning i en sårbar situation.

- Medmenneskelighed er drivmotoren. Jeg har ikke stået i den situation, de her familier står i, da jeg ikke var krigsflygtning, men politisk flygtning. Men jeg kan relatere til dem og deres liv i bittesmå værelser. Det vækker minder, siger Vladimir Bokk.

This describes the image

Svetlana siddende med sine to af tre sønner (den tredje er i Ukraine) med de varer, hver familie får udleveret.


 

Opdateret 2. dec 2022