Aldi Danmark får tilført 297 millioner fra tysk moderselskab

Aldi 16. apr 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
  • Aldi er godt i gang med at revitalisere kæden, og den opgave kræver igen et trecifret millionbeløb tilført fra stenrige Aldi Nord 

Skrevet af: Søren Tougaard

Aldi Danmark har i et mere end et årti kæmpet med millionunderskud på dansk grund. Derfor er lavpriskæden godt i gang med at forny både brand og butikker.

Indtil videre er ca. en tredjedel af Aldi Danmarks 184 butikker enten spritnye eller står færdigmoderniserede.

Derfor er Aldi endnu et godt stykke fra at være færdige med sin revitaliseringsplan.

For at komme yderligere et skridt mod målet har Aldi Danmark igen fået tilført et trecifret millionbeløb fra moderselskabet Aldi Nord, helt præcist 297 mio. kr. ifølge en CVR-meddelelse. 

- Aldi Danmarks igangværende forandringsproces kræver tid og store investeringer. Vi har en ambitiøs vækststrategi, som er afstemt med vores ejere Aldi Nord, og vi har fuld opbakning til arbejdet med at modernisere butiksnettet og de investeringer, det kræver. Så situationen ift. den aktuelle kapitalforhøjelse er den samme som tidligere: Vi investerer massivt i modernisering af vores butiksnet i tråd med vores strategi, og det koster.

- Men Aldi tror på det danske marked og på vores strategi, og heldigvis kan vi se på kundernes positive modtagelse og en øget vækst, at vi er på rette vej, siger kommunikationschef Louise Wendelbo.

Følger fast procedure

Kapitaltilførslen fra Tyskland langt fra opsigtsvækkende.  

De seneste mange år har det derimod været en tilbageværende transaktion, der ind imellem også er sket flere gange om året - alt efter behov.

Alene sidste år fik Aldi Danmark over tre omgange tilført hele 928 mio. kr., mens man i 2019 fik 600 mio. kr. i frisk kapital.  

Siden 2016 har Aldi Danmark modtaget lidt over 2,6 mia. kr. fra den stenrige tyske Aldi Nord-koncern, der fortsat er fast besluttet på at investere massivt i den danske Aldi-kæde, som ellers ikke har givet overskud siden 2009. 

I 2019 kom Aldi Danmark ud med et rekordstort underskud på hele 512 mio. kr., mens det samlede taber løber op i mere end 2,4 mia. kr. siden 2010.  

 

  

 

  

Opdateret 16. apr 2021