Aldi åbner 100 nye butikker i år - i USA

Aldi 16. feb 2021 -
2 min læsetid
This describes the image
Sådan ser en spritny Aldi ud i USA for tiden. Foto: Aldi US
  • Den tyskbaserede discountgigant sigter efter at blive tredjestørst i USA - målt på butiksantal 

Den internationale discountgigant Aldi fortsætter ekspansionen på den anden side af Atlanten, hvor det er planen at åbne omkring 100 nye butikker i USA her i 2021.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra kæden, der i USA er ejet af Aldi Süd i Tyskland. Den aktuelle amerikanske ekspansion fokuserer først og fremmest på staterne Arizona, Californien, Florida samt den tætbefolkede nordøstlige del af landet.

I modsætning til ærkerivalen Lidl har Aldi været i USA i mange år - siden 1976 - med nu over 2000 butikker i 37 stater. Dermed har Aldi efter egne oplysninger kurs mod at blive den tredjestørste dagligvareaktør i landet, når man måler på butiksantal. 

Aktuelt er det ifølge flere kilder Krogers og Albertsons, der har flest "rene" dagligvarebutikker i USA med hhv. ca. 2750 og ca. 2250. Så det må være Albertsons, som Aldi forventer at overhale indenfor en overskuelig årrække. Omsætningsmæssigt er discountkæden ikke på højde med de to supermarkeds-konkurrenter.

Verdens største detailvirksomhed Walmart er i en kategori helt for sig selv med i alt op mod 4800 fysiske butikker i USA.

 

Øger e-handel

Aldis amerikanske ekspansionsplaner for 2021 omfatter også en udvidelse af pick up-steder for e-handel - fra nu 500 butikker til 1200 ved årets udgang. Dertil kommer nye administrations- og distributionsfaciliteter.

- Vi er utroligt stolte af at forsætte væksten indenfor alle aspekter af vores forretning, fra åbninger af nye butikker til forbedringer af vores e-handels-tilbud, særligt set i lyset af af de udfordringer, som forretningerne har stået over for det seneste år, siger Jason Hart, som er topchef i Aldi US.

 

 

 

Opdateret 16. feb