Moderniseret Nøglehul lander på flere produkter

Trends 1. mar 2021 -
This describes the image
  • Det 11 år gamle fødevaremærke er nu opdateret, så det også kan komme på sunde færdigretter

Det grønne Nøglehul fortæller, at en fødevare blandt andet indeholder mindre salt, sukker og fedt end andre produkter.

Men det 11 år gamle mærke har ikke taget højde for nye produkter som kødprodukter, der er tilsat grøntsager, eller sunde færdigretter.
Det skal ny regler nu råde bod på.

Fra 1. marts kan flere fødevarer derfor få det 'fællesnordiske' ernæringsmærke, Nøglehullet.

De nye ændringer betyder, at kød, kødprodukter, brød og cerealier med et delvist indhold af grøntsager eller bælgfrugter kan få Nøglehulsmærket på emballagen. Det kan eksempelvis være hakket kød med 60 pct. grøntsager, som ikke førhen kunne få Nøglehullet. Det samme gælder produkter som pasta baseret på en blanding fuldkorn og bælgfrugter.

- Det bliver nemmere at træffe gode madvalg og efterleve kostrådene, også når du er på farten. Der er øget efterspørgsel efter plantebaserede madvarer og færdigretter. Det tager vi højde for med de nye regler for Nøglehullet, som betyder, at mærket kan komme på endnu flere færdigretter og madvarer med ekstra fuldkorn, grøntsager og bælgfrugter, siger Anne Pøhl Enevoldsen, enhedschef i Fødevarestyrelsen.

I dag sidder Nøglehulsmærket på over 4000 varer i danske supermarkeder, men det antal vil nu vokse markant.

Ifølge en ny undersøgelse foretaget af Epinion for Fødevarestyrelsen er det knap 6 ud af 10 danskere der kender Nøglehullet "virkelig" eller "rimelig" godt. Desuden viser undersøgelsen, at 3 ud af 10 danskere køber produkter med Nøglehullet hver gang eller de fleste gange, de køber ind. Ligeledes er det cirka halvdelen af de danskere, som kender Nøglehullet, der oplever, at Nøglehullet gør det lettere at købe sundere produkter.

Opdateret 1. mar 2021