Braw Bakir er ny landedirektør for Netto Danmark

Salling Group - Navne 4. apr 2022 -
This describes the image
Netto-direktør får ansvaret for endnu flere butikker, når handlen mellem Salling Group og Aldi som forventet bliver godkendt senere på sommeren.  Foto: Netto
  • Michael Løve forlader Salling Group for at blive topchef i energiselskabet OK

39-årige Braw Bakir er udpeget som ny landedirektør for Netto Danmark – 23 år efter at han begyndte i Netto som ungarbejder.

Efter 12 år i Netto-butikker og herefter 11 år som ansvarlig for drift og salg først i et distrikt, siden en region og senest hele landet, kender Braw Bakir forretningen og kunderne ned i den mindste detalje.

Men det er blot en del af forklaringen på, at han er oplagt som Nettos nye landedirektør, siger Per Bank, administrerende direktør for Salling Group.

- Braw kender ikke bare forretningen. Han er Netto helt ind i marven og har fuldstændig styr på, hvad det kræver at drive en succesfuld discountkæde som Netto. Men det vigtigste er, at han er en rigtig dygtig og inspirerende leder, der i den grad er i øjenhøjde med både kunder og kolleger. Braw har en anerkendende ledelsesstil, hvor han udviser stor respekt for den enkelte kollega, og så kan han virkelig skabe energi og begejstring. Han er en udpræget holdspiller, der besidder en intuitiv forståelse af, hvad der skal til for at få hele holdet til lykkes sammen, og så er han ikke bange for at gå foran – også når det er svært, siger Per Bank.

Selv ser Braw Bakir overordentligt meget frem til opgaven.

- Jeg er oprigtigt stolt over at få muligheden for at stå i spidsen for Netto. Men også fuldstændigt bevidst om ansvaret. Alle, der kender mig, ved, hvor meget jeg brænder for Netto, vores stærke DNA, og at vi konstant knokler for at leve op til de forventninger, kunderne har til Netto. Jeg glæder mig virkelig til at fortsætte kædens hastige udvikling sammen med mine passionerede kolleger på tværs af landet, siger Braw Bakir.

Han får titel som Executive Vice President, Netto Danmark.

 

Afløser Michael Løve på posten efter knap fem år

Med titlen som landedirektør indtræder Braw Bakir samtidig i Salling Groups øverste ledelsesteam, hvor også blandt andre landedirektørerne for Netto Polen og Netto Tyskland er centrale medspillere. Braw Bakir efterfølger Michael Løve som ansvarlig for Netto Danmark.

Om Løves bidrag siger Per Bank:

- Michael har sammen med Braw og resten af det stærke ledelsesteam sikret, at vi har en kæde i særdeles god forfatning. Sidste år opnåede Netto Danmark sin højeste markedsandel og højeste omsætning nogensinde. Samtidig har Michael i sine fem år i Salling Group været en af hovedarkitekterne bag en modernisering af Nettos nye butikskoncept. Jeg ønsker Michael alt det bedste i hans videre karriere, siger Per Bank.

Michael Løve tiltrådte i Netto i sensommeren 2017, hvor han kom til Netto fra B&Q i England.

- Arbejdet med at forny og forbedre Netto-konceptet, styrke ledelseskulturen og skabe grundlag for ekspansion i både Danmark og Polen står for mig som noget af det sjoveste, jeg har været med til i min karriere. I Netto og Salling Group hersker en kultur, hvor man i særlig grad formår at fokusere og løfte i flok, og det har jeg nydt at være en del af, siger Michael Løve.

 

Kort om Braw Bakir:

f. 1983

2022 –            Executive Vice President, Netto, Salling Group

2019 – 2022   Salgsdirektør, Netto

2017 – 2019   Regionschef, Netto

2011 – 2017   Distriktschef, Netto

1999 – 2011: Servicemedarbejder, 1. assistent samt butikschef i en række Netto-butikker.

Privat: Gift, to børn, bosat i Skovlunde.

Uddannelse: Teknisk handelseksamen (HTX), etårig HH.

Opdateret 7. jun 2022

Top jobs