Dansk Erhverv roser finanslov - DSK er lunken

3. dec 2018 -
This describes the image
Finansminister Kristian Jensen (V) har netop landet en finanslovsaftale med Dansk Folkeparti. Foto: Finansministeriet
Skrevet af: Søren Tougaard

Med ca. 500 mio. kr. årligt til lavere afgifter og bedre forhold for erhvervslivet vil regeringen og Dansk Folkeparti gøre det lettere at drive virksomhed i Danmark for at understøtte væksten og den stærke danske økonomi.

Fra næste år bliver afgifterne på øl sænket med 70 mio. kr. Et beløb, som stiger til 85 mio. kr. i 2022, mens afgiften på vin nedsættes med 25 mio. kr. næste år og lidt mere de kommende år.

Ifølge Skatteministeriet bliver afgiften på øl sænket med 13 pct., mens afgiften på vin bliver 3 pct. lavere per 1. april 2019.

Hos Dansk Erhverv er adm. direktør Brian Mikkelsen samlet set positiv over den nye finanslovsaftale.

- Der er en del godt nyt her i forhold til, at vi får færre byrder og afgifter til gavn for erhvervslivet. Det er godt for vores konkurrenceevne, og det er yderst glædeligt. Der er afgjort tale om gode skridt i den rigtige retning, siger Brian Mikkelsen.

Besparelse på 15 øre på vin

I brancheorganisationen De Samvirkende Købmænd (DSK) havde man gerne set, at afgifterne var sænket endnu mere, og her har man meget svært ved at se, at afgiftsnedsættelserne vil afholde danskerne fra at grænsehandle i Tyskland.

- Vi vil meget nødig opfattes som utilfredse, men det er svært at se, at det får en voldsom betydning for grænsehandlen, siger vicedirektør Claus Bøgelund Nielsen til Ritzau.

Ifølge et regnestykke fra DSK kommer forbrugerne f.eks. til at spare ca. 15 øre per flaske vin i runde tal med den nye finanslovsaftale.

Claus Bøgelund Nielsen kalder dog aftalen et skridt i den rigtige retning.

 

 

 

 

Opdateret 10. nov 2020

Vil du vide mere?