Fra IT Factory over grænsehandel til mærkevarer

14. dec 2015 -
This describes the image

Selv om Dagligvareleverandørernes brancheorganisation DLF længe har talt varmt for et projekt, hvor DLFs medlemmer kunne sælge deres varer direkte til forbrugerne, er det ikke leverandører der ejer Shopall24.

Shopall24 er selskabet bag Shobr.com, som går i luften i begyndelsen af februar med et absolut private label-frit univers, hvor danskerne kun kan købe kendte mærkevarer.

I første række står stifterne, brødreparret Lars og Morten Munch Johansen, som til sammen stadig ejer ca. to tredjedele af selskabet.

Lars Munch Johansen er adm. direktør i Shopall24 Group - og aktuelt er han mest kendt i dagligvarebranchen for online-grænsehandelsbutikken Netpris.dk, hvis aktiviteter med at sælge varer til tysk moms til danskerne fra Tyskland nu er blevet blåstemplet af Skatterådet.

Tidligere har Lars Munch Johansen også stået bag Todoor.dk, som leverede dagligvarer og måltidsløsninger hjem til københavnerne, men kun fik en kort levetid før en konkurs.

Samme leverandører i Netpris.dk

Det kontroversielle grænsehandelsselskab, Netpris.dk, optræder imidlertid ikke på en meget lang liste over selskaber, som serie-iværksætteren Lars Munch Johansen selv har lagt på sin profil på Linkedin. Det gør ejerselskabet bag, Online Grænsehandel Group ApS, på samme adresse som Shopall24 heller ikke.

- Jeg tror, at alle ved, at jeg er involveret i det, bl.a. fordi jeg har været i avisen med det. Vi er ved at finde ud af, hvilken konstruktion, det skal have. Jeg er formelt geshäftfüher. Det er lidt det samme som Shobr, det er alle brand-leverandørerne, vi tager online, siger han.

Lars Munch Johansen fortæller, hvordan online-giganten Amazon på tilsvarende vis brugte lang tid på at shoppe rundt mellem staterne i USA for bl.a. at finde bedste momssats.

- Det er ikke tilfældigt, at Amazons topchef Jeff Bezos ender i området omkring Seattle, fordi det var fordelagtigt. Den samme mulighed ser jeg, siger han.

- Der er rigtigt mange, der gerne ser, at vi får et ensartet Europa med hensyn til bl.a. afgifter og moms. Inden vi startede fik vi allerede for tre-fire år siden Skattevæsenets godkendelse. Vi følger nogle regler og nogle muligheder.

Frode Laursen-rigmand medejer

Linkedin-profilen rummer til gengæld mere kendte navne på onlinevirksomheder som modesitet Boozt og ikke mindst IT Factory, hvor Lars Munch Johansen står som medstifter og adm. direktør i en årrække.

Han solgte dog ud i 2001 - længe før Stein Bagger for alvor fik gjort navnet landskendt.

Udefra set er selskabskonstruktionen i Shopall24 ikke helt almindelig. Der findes ikke mindre end seks anpartsselskaber på samme adresse i Hellerup nord for København med hver sit Shopall24-navn.

- Seks selskaber er mange. Men det er, fordi vi har udtænkt en relativt fremtidsorienteret model, så vi er klar til at kunne understøtte vores ambitioner, og det kræver, at vi bygger det på den måde, siger Lars Munch Johansen.

Bestyrelsesformanden i Shopall24 Group, Mogens Munkholm Elsberg, har en fortid i toppen af IBM og Microsoft i Danmark.

Han ejer mellem 10 og 15 pct. af selskabet, og det samme gør milliardæren Thorkild Svendsen Andersen gennem et privat holdingselskab.

Thorkild Svendsen Andersen, der er ejer og adm. direktør i transportgiganten Frode Laursen, kom i Shopall24s bestyrelse sidste sommer som den ene af to nye ejere - samtidig med at selskabet fik tilført 10 mio. kr. i en kapitalforhøjelse.

At dømme efter et pænt antal chef- og direktørtitler i Shopall24, der optræder med indlæg på selskabets blog, kan budgettet ikke være lille.

Den mest kendte for dette blads læsere er den tidligere direktør i købmandsgrossisten SuperGros og discountkæden Kiwi, Bjarne Bak.

Af Jesper Veber Knudsen
jeve@dhblad.dk

Foto: Scanpix

Opdateret 10. nov 2020