Økologi får egen hal på Foodexpo

21. jan 2016 -
This describes the image
Økologien får mere plads end nogensinde. Foto: MCH

Når Foodexpo løber af stablen 6. til 8. marts, vil der være mere økologi end nogensinde.

Flere end 70 økologiske udstillere fylder i år øko-hallen, hvor der blandt andet vil være øko-aften, mini-marker og pop-up-restauranter.

Det er første gang økologien får sin helt egen hal under Foodexpo i MCH Messecenter Herning.

- At vi kan fylde en hel hal med økologi, er udtryk for to spændende fakta: For det første er interessen for økologiske produkter vokset blandt forbrugerne. For det andet er der blevet mange flere producenter af gode, økologiske varer. Det glæder vi os til at vise på Foodexpo, siger foodservice markedschef hos Økologisk Landsforening, Torben Blok.

Den økologiske hal vil være samlingspunkt for hele den økologiske branche og rumme alle vinkler på det økologiske måltid. Den bliver omdrejningspunktet for økologisk viden, debat og inspiration.

Besøgende med sult i maven, kan vælge at blive ”indlagt” på Randers Sygehus. På messen opbygges nemlig en tro kopi af en patientstue, hvor sygehusets personale vil servere økologisk mad for de ”indlagte”. Vil man ikke indtage maden sengeliggende, kan man besøge pop-up-udgaven af Michelin-restauranten Substans fra Aarhus.

I en anden del af hallen kan man se, hvor råvarerne, der bruges i køkkenerne, kommer fra. Her bliver etableret små marker, hvor besøgende kan blive endnu klogere på, hvordan økologiske varer fremdyrkes.


Opdateret 10. nov 2020