KFI har uddelt halvdelen af millionpulje til lokale foreninger

24. jun 2020 - 2 min læsetid
This describes the image
| Nikolai Møller (tv) modtog på vegne af sportsforeningen IF Nordthy gaven på 4. fra købmand Matias Paaske fra Min Købmand. Foto: Ole Iversen|

Pengene i købmandsfonden KFI's 10 mio. kr. store hjælpepulje til det lokale foreningsliv har hurtigt fået ben at gå på.

På under en måned har godt 130 frie købmænd over hele landet fået bevilliget cirka halvdelen af pengene, som går til at støtte lokale foreninger, der - som resten af samfundet

- har været under pres under den igangværende coronakrise.
Uddelingschef i KFI, Marie Scott Poulsen, fortæller, at pengene i mange tilfælde falder på et tørt sted til glæde for både foreningerne, men også de frie købmænd, som derved kan give tilbage til lokalsamfundet.

- Der er stor variation i de foreninger, købmændene søger støtte til. Der er selvfølgelig mange sportsklubber iblandt, men også en del frivilligt arbejde: sociale væresteder, knallertklubber, troldefester for børn for at nævne nogle få, lyder det fra uddelingschefen.

- Tit har købmanden et stort ønske om at give tilbage til lokalsamfundet, fordi de lokale, især under coronakrisen, støtter op om den lokale butik. Vi har fået i hvert fald 20 ansøgninger med lange, rørende og uddybende begrundelser, hvor "foreningen har gjort så meget for unge i byen," eller "de har hjulpet mange, som normalt ikke dyrker sport." Købmændene har stor viden om deres lokalområder, er dybt engagerede og vil frem for alt gerne give noget igen.

Tre måneder tilbage

Mens det er gået stærkt med at udlodde de første 5 mio. kr., er der stadig i halvdelen af puljen tilbage.

Og selvom der "kun" kan ansøges om op til 40.000 kr. til ét projekt pr. købmand, er Marie Scott Poulsen ikke i tvivl om, at der findes flere værdige formål rundt om i landet.

- Så længe der er tale om apolitiske, almennyttige foreninger, som kommer lokalsamfundet bredt til gode, er der rimelig frie rammer til at søge. Lige nu har vi en pulje, som er sat til at udløbe 31. oktober. Men fordi det har været så populært blandt de frie købmænd, kan man godt forestille sig, at vi vil kigge på noget lignende en anden gang.

Opdateret 10. nov 2020

Vil du vide mere?