Forbrugerne ikke vil betale mere for lokale fødevarer
Danskerne kigger i stigende grad efter lokale råvarer, når de køber ind til husholdningen, men de vil nødig betale mere for varerne.
- Vi ved fra vores undersøgelser, at lokale råvarer og råvarer i sæson spiller en rolle, når danskerne køber ind. I det kæmpestore udbud af madfestivaler og -markeder ligger der et stort potentiale i at dyrke oplevelsen, forståelsen for råvaren og en god handel producent og forbruger imellem, siger Judith Kyst, direktør for Madkulturen, i en pressemeddelelse.
Udfordringen er imidlertid at få danskerne til at betale en merpris for de lokalt producerede fødevarer.
Tal fra Madindeks 2014 viser, at 49 pct. af danskerne mener, at det er vigtigt, at der indgår lokale råvarer i det gode måltid. 64 pct. siger tillige, at de er villige til at betale mere for varer fra mindre, lokale producenter.
Men virkeligheden er en anden.
52 pct. af danskerne vælger faktisk deres råvarer ud fra, om de er produceret i Danmark, og 63 pct. vælger deres råvarer ud fra, at de er i sæson.
Dog vil en stor del kun betale en begrænset merpris for varer fra mindre, lokale producenter, og kun syv pct. er villige til at betale mere end 25 pct. for produkterne.
Af Henrik Denman
hede@dhblad.dk