Foodexpo 2016 - 6. til 8. marts

3. mar 2016 -
This describes the image
|| Der er masser af ting at se, høre og smage på 216-udgaven af Foodexpo, der afholdes i MCH Messecenter Herning 6.-8. marts. Foto: Foodexpo|Foto fra Nordic Organic Food Fair i Malmø 215: Økologisk Landsforening|Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen

Hele 493 udstillere er tilmeldt den syvende udgave af Foodexpo i MCH Messecenter Herning. Det er en stigning på 17 pct. i forhold til messen i 2014, hvor 420 udstillere stod klar til at vise deres allerbedste varer frem.

Projektleder hos Foodexpo, Carina Kirkegaard, glæder sig til at slå dørene op til årets messe og byde gæsterne velkommen til tre dage med alt det nyeste fra madens verden.

- Jeg tror, at denne messe bliver en af de bedre. Det er jo helt fantastisk flot, siger hun med henvisning til det voksende antal af udstillere.

Mere økologi og mindre madspild

I år sætter Foodexpo ekstra fokus på madspild i det nye område Madspild og Sundhed. Og så har økologien fået en hel hal at boltre sig i, hvor Økologisk Landsforening lover masser af inspirerende oplevelser.

De nyeste varer er igen i år samlet i Foodexpo News-området, hvor du kan danne dig et overblik over de inspirerende nyheder. Resten af de mange produkter må du rundt i de otte haller, som Foodexpo breder sig over, for at finde.

Gastronomitorvet i hal J1 byder på hyggelig stemning og lokale producenter, der fremviser spændende egnsspecialiteter på Danmarks største torvemarked.

På Butikstorvet, der er bygget i samarbejde med Danske Slagtermestre, Bager- & Konditormestre i Danmark og Danmarks Fiskehandlere, kan du tage på besøg hos en bager, en slagter, en fiske- og en ostehandler. Søndag kan du overvære kåringen af Danmarks henholdsvis bedste frikadelle, grillpølse og hønsesalat, når Danske Slagtermestre afholder konkurrencer. Og mandag fremviser det danske konditorlandshold håndværk i verdensklasse, når der gives eksempler på, hvad der kan skabes af sukker og chokolade.

Dansk Handelsblad på Foodexpo

Speakers Corner er i år blevet en del af det nye, sengeløse HEDE Hotel, men det ændrer ikke på, at der hver dag kommer til at være foredrag. Her kan du blandt andet møde Chili-Klaus, lære hvad god kaffe egentlig er, når Fritz Storm fra Coffee by Storm går på scenen, høre den unge, skotske marmelademager bag SuperJam, Frazer Dohertys, historie eller lade dig inspirere af kokken Claus Holms foredrag om kærlighed til råvarerne.

Husk også at følge med her på siden, når Dansk Handelsblad sender udvalgte arrangementer og interviews fra Foodexpo 2016. Vi holder til i sceneområdet i Madspild og Sundhedshallen under hele messen - kom endelig forbi og sig hej. Tips og gode historier kan sendes til Ditte Nygaard Larsen på dnl@dhblad.dk eller Jeppe Søe på js@dhblad.dk.

Opdateret 10. nov 2020