Erfarne erhvervsledere giver gratis råd under coronaen
Coronakrisen har ramt danske virksomheder i større eller mindre grad, og når der skal tages store nødvendige beslutninger, kan det være svært for den enkelte virksomhedsleder at se ud over de helt akutte problemer.
Et netværk af erfarne erhvervsledere og andre med kompetencer i at drive virksomhed står i netværket Modcorona klar til at rådgive virksomhederne eller sparre med ledelsen, når behovet opstår.
Blandt de erhvervsledere, der gratis tilbyder sin erfaring, er tidligere topchef i Dagrofa gennem fem år Per Thau.
- Vi får flest henvendelser fra ledere af små og mellemstore virksomheder, der står i et dilemma og ikke helt ved, hvad vej de skal gå. Vi kan være et supplement til den sparring, de i forvejen har med eksempelvis bestyrelsen, siger Per Thau.
- Et af vores formål er at sikre, at virksomhederne ikke træffer beslutninger, der alene sikrer dem overlevelse her og nu - beslutningerne skal samtidig være så langsigtede, at kan leve videre efter krisen, som de helst skal komme styrket ud af.
I sin tid i Dagrofa var Per Thau blandt andet med til at tage beslutningen om at lukke discountkæden Kiwi og at nedlægge SuperBest for i stedet at lancere Meny.
Fyre eller ej?
- Jeg byder ind med min erfaring i at tage strategiske beslutninger og en evne til at få taget nogle store beslutninger. Et typisk dilemma, virksomhedslederne står i under coronaen, er, om de skal fyre for at spare omkostninger, eller beholde alle ansatte for at have den erfarne arbejdskraft i behold efter krisen. Hvis de vælger det sidste, skal de også vide, hvad de skal bruge dem til under krisen, siger Per Thau.
Idémand bag initiativet er kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen, mens bestyrelsesmedlem i Coop amba og professionel bestyrelsesmedlem Stine Bosse og direktør i konsulenthuset Balisager, Morten Ballisager, er medstiftere.
Blandt de i dagligvarehandlen mest kendte i netværket er også tidligere Irma- direktør Alfred Josefsen og topchef i Salling Group Per Bank.
- Vi fortsætter så længe, der er virksomheder, der har brug for hjælp til at komme videre. Derefter er det er ikke planen, at det skal fortsætte, siger Per Thau.
Han stoppede i Dagrofa i 2018 og arbejder i dag med bestyrelses- og rådgivningsvirksomhed. Han udelukker ikke, at han igen skal sidde i toppen af en virksomhed.