Eks-formand for Spar lægger afstand til udbryderkæde

29. feb 2016 -
This describes the image
|| Købmandshistorie: I 29 lancerede Michael Østergård og Kennet Berlin sammen en ny kæde, Eurospar. Den blev nedlagt sidste år. I dag er Berlin (th. for banneret) den eneste af de fire i toppen af Spar, som stadig er i Dagrofa-koncernen. Michael Østergård (

I mange år var Kennet Berlin og Michael Østergård et nærmest uadskilleligt makkerpar på det professionelle plan.

Berlin som formand for omkring 500 Spar-købmænd og Østergård som kædens adm. direktør.

Men nu er de på hver sit hold i en genopblusset kamp om købmændenes gunst.

Michael Østergård er en hoveddrivkraft i det nye kædeselskab Dygtige Købmænds forsøg på at etablere et alternativ for de selvstændige købmænd til den store Dagrofa-koncerns kæder - mens Kennet Berlin ikke har planer om at forlade det direktørjob i Dagrofa-regi, som han fik for et par år siden, da han solgte sin sidste butik.

- Jeg skal ikke være med i Dygtige Købmænd. Jeg har kæmpet for at få samlet købmændene i 20 år, og jeg synes, at det ville være katastrofalt, hvis de skulle splittes igen, siger han til Dansk Handelsblad.

Afliver rygter

Kennet Berlin havde indtil for få år siden en meget høj profil i købmændenes verden, men han er siden gået under radaren, da han skiftede formandsposten i Spar ud med en plads på lønningslisten i Dagrofa-koncernen - nu som salgsdirektør i Meny.

Samtidig er han en del af ledergruppen i Købmandshuset, hvor de selvstændige købmænds kæder hører hjemme.

Det ligner ikke en position, man sådan lige skifter ud. Ikke desto mindre møder Kennet Berlin selv en udbredt opfattelse blandt købmænd af, at han som tidligere makker med Dygtige Købmænds adm. direktør Michael Østergård i det nu hedengangne Spar Danmark også skulle være involveret i det nye kædeprojekt.

Derfor vælger han nu at stå frem for at aflive de formodninger.

Kennet Berlin anfægter ikke nogens ret til etablere en alternativ kæde og afholder sig fra at nedgøre Dygtige Købmænd, som er i færd med at samle butikker nok til at kunne gå i luften med egne facadeskilte fra årsskiftet.

Han mener dog, at det kræver mere end fælles indkøb og lokal annoncering, hvis nogen skal klare sig i dagens marked.

- Det er nemt at påstå, at alt kan gøres til halv pris i en ny kæde. Men tro mig: Græsset er ikke grønnere på den anden side, det kræver sammenhold og store fælles kræfter. Derfor kommer en mindre gruppe købmænd i et indkøbsselskab ikke til at lave revolutioner. Og de vil gå en svær fremtid i møde, siger han.
 

Opdateret 10. nov 2020

Vil du vide mere?