Det gode arbejdsmiljø smitter af på bundlinjen

26. aug 2016 -
This describes the image
|| Foto: Helle-Karin Helstrand|René Hansen kan næste år fejre 25 års jubilæum i Coop. Han er uddannet i Dagli’Brugsen i Jordrup og har blandt andet været souschef i SuperBrugserne i Brædstrup, i Esbjerg og i Haarby – og senest uddeler i Løsning. Foto: Helle

 

Et stort udvalg af farvestrålende blomster byder kunderne velkommen uden for SuperBrugsen i Brørup, hvor en af butikkens to blomsteransvarlige nipper visne blade af.

- Hvis ikke blomsterne ser friske ud, er der heller ingen grund til at gå ind i butikken, smiler ”blomsterpigen”, Nina Müller, inden hun giver alle planter en tur med vandslangen.

[caption id="attachment_53071" align="aligncenter" width="2048"]Foto: Helle-Karin Helstrand Foto: Helle-Karin Helstrand[/caption]

- I det her vejr, skal de have vand hver dag, siger hun og hentyder til solen, der bager ned over butikken.

Indenfor pynter flere blomster, mens duften af nybagt brød fra det kun fire år gamle bageri fylder hele forområdet.

Kunderne denne torsdag formiddag er – udover et par dagplejere med børn i og ved en tvillingebarnevogn – mest ældre borgere. Nogle med rollator – en enkelt i en elektrisk kørestol. Der er plads nok i den 2000 kvm. store butik.

- Mange af de unge flytter fra byen, men de, der er tilbage, er loyale, siger uddeler gennem knap to år, René Hansen.

Som konkurrenter har butikken Aldi, Netto og Kiwi i selve byen – og i en afstand af mellem fem og 20 km blandt andre ABC Lavpris og Bilka i Kolding.

Vendte tilbage efter 20 år

René Hansen er overbevist om, at et godt arbejdsmiljø er medvirkende årsag til, at SuperBrugsens omsætning er steget år efter år – bortset fra det år, da Netto slog sig ned i byen.

[caption id="attachment_53070" align="aligncenter" width="2048"]René Hansen kan næste år fejre 25 års jubilæum i Coop. Han er uddannet i Dagli’Brugsen i Jordrup og har blandt andet været souschef i SuperBrugserne i Brædstrup, i Esbjerg og i Haarby – og senest uddeler i Løsning. Foto: Helle-Karin Helstrand René Hansen kan næste år fejre 25 års jubilæum i Coop. Han er uddannet i Dagli’Brugsen i Jordrup og har blandt andet været souschef i SuperBrugserne i Brædstrup, i Esbjerg og i Haarby – og senest uddeler i Løsning.
Foto: Helle-Karin Helstrand[/caption]

- De fastansatte har været her i mange år - en del af dem, var her endda også, da jeg arbejdede her som frugt og grøntansvarlig for tyve år siden. Vi har det godt med hinanden og kender kunderne så godt, at vi kan spørge til dem og deres børn. Det betyder ikke noget i storbyen, men her ude på landet er det meget afgørende, for alle kender alle, og det er i brugsen, man får den daglige snak, om hvad der sker, siger René Hansen og tilføjer, at brugsen har ry for at være en god arbejdsplads.

- Jeg har altid selv sagt, at SuperBrugsen i Brørup har været mit livs bedste arbejdsplads. Det blev samtidig en udfordring for mig, da jeg vendte tilbage for at afløse den tidligere uddeler, Peter, der havde ledet butikken i 29 år. For selv om vi er enige om mange ting, og jeg har dyb respekt for hans arbejde, ser en ny leder selvfølgelig på tingene med nye øjne, siger René Hansen, der var lidt bekymret for, om nogle ville forlade arbejdspladsen, når han tog over.

Det er dog ikke sket.

Uddelegerer ansvar

- Jeg var selvfølgelig også spændt på, om vi kunne holde omsætningen. Det kan jo gå begge veje, når der kommer en ny leder. Men heldigvis lå vi i 2015 på indeks 108, siger han og tilføjer, at lukningen af den nærliggende Rødding SuperBrugs har hjulpet ham.

- Peter har opbygget de rammer, som jeg fortsætter under, og jeg har ikke startet en revolution. Jeg ændrer kun små ting henad vejen – og frem for alt har jeg lært at give ansvaret fra mig. Eksempelvis blander jeg mig ikke i, hvad slagteren og delikatesselederen gør. Afdelingerne tjener penge, og det er deres fortjeneste, siger René Hansen, der helst vil være blandt kunderne i butikken.

- Det betyder også, at jeg har ansat en kontoransvarlig, der har arbejdet med regnskab for Coop i Vejen i mere end 30 år. Hun er super dygtig til at løse de administrative opgaver, og så kan jeg i stedet bruge tid på sådan noget som at åbne butikken og sætte blomsterne uden for.

En stor ændring i butikken venter dog forude.

- Slagter- og delikatesseafdelingen er ældgammel, så den bygger vi om for knap otte millioner kroner. Det giver blandt andet en meget større betjent afdeling, og så skal vi have et CO2-anlæg til vores køl og frost, fortæller René Hansen.

 

 

Superbrugsen i Brørup:

rep_superbrugsen brørup_hkh (17)

- er en selvstændig brugs, ledet af René Hansen

- salgsarealet er på 2000 kvm.

- butikken har 58 ansatte – heraf er 32 timelønnede

- butikken omsatte i 2015 for 59 mio. kr. plus moms – hertil kommer brændstof for 25 mio. kroner

- 2015-omsætningen ligger 8 pct. over 2014. 2016 forventes at ende på niveau med 2015

[gallery ids="eyJ1cmwiOiJodHRwczpcL1wvZGhibGFkLmRrXC93cC1jb250ZW50XC91cGxvYWRzXC8yMDE2XC8wOFwvcmVwX3N1cGVyYnJ1Z3Nlbi1iclx1MDBmOHJ1cF9oa2gtMjYuanBnIiwidGl0bGUiOiJyZXBfc3VwZXJicnVnc2VuIGJyXHUwMGY4cnVwX2hraCAoMjYpIiwiY2FwdGlvbiI6IiIsImFsdCI6IiIsImRlc2NyaXB0aW9uIjoiIn0=,eyJ1cmwiOiJodHRwczpcL1wvZGhibGFkLmRrXC93cC1jb250ZW50XC91cGxvYWRzXC8yMDE2XC8wOFwvcmVwX3N1cGVyYnJ1Z3Nlbi1iclx1MDBmOHJ1cF9oa2gtMjUuanBnIiwidGl0bGUiOiJyZXBfc3VwZXJicnVnc2VuIGJyXHUwMGY4cnVwX2hraCAoMjUpIiwiY2FwdGlvbiI6IiIsImFsdCI6IiIsImRlc2NyaXB0aW9uIjoiIn0=,eyJ1cmwiOiJodHRwczpcL1wvZGhibGFkLmRrXC93cC1jb250ZW50XC91cGxvYWRzXC8yMDE2XC8wOFwvcmVwX3N1cGVyYnJ1Z3Nlbi1iclx1MDBmOHJ1cF9oa2gtMTUuanBnIiwidGl0bGUiOiJyZXBfc3VwZXJicnVnc2VuIGJyXHUwMGY4cnVwX2hraCAoMTUpIiwiY2FwdGlvbiI6IiIsImFsdCI6IiIsImRlc2NyaXB0aW9uIjoiIn0=,eyJ1cmwiOiJodHRwczpcL1wvZGhibGFkLmRrXC93cC1jb250ZW50XC91cGxvYWRzXC8yMDE2XC8wOFwvcmVwX3N1cGVyYnJ1Z3Nlbi1iclx1MDBmOHJ1cF9oa2gtMTAuanBnIiwidGl0bGUiOiJyZXBfc3VwZXJicnVnc2VuIGJyXHUwMGY4cnVwX2hraCAoMTApIiwiY2FwdGlvbiI6IiIsImFsdCI6IiIsImRlc2NyaXB0aW9uIjoiIn0="]

 

Opdateret 10. nov 2020