Bedre rammer til fødevareuddannelser
Erhvervsskolen ZBC i Ringsted er klar til at styrke sin position som en af landets førende fagskoler for specialuddannelser til fødevarebranchen. Om ganske kort tid står nye og topmoderne lokaler klar til at uddanne fremtidens konditorer, og hertil kommer en række nyskabende tilbud om certificeringer på specialområder.
Den største satsning er nye lokaler til at uddanne konditorer. I en ny tilbygning til den eksisterende skole i Ringsted Campus er inventaret nu ved at blive installeret, som vil give lærere og elever nye muligheder for at lave uddannelser på en moderne måder, der udnytter de teknologiske muligheder. Lokalerne er lyse og åbne med vinduer ud mod gangene, og kameraer placeres over lærerens instruktionsbord, så alle elever kan følge med på skærme i lokalet og uden for lokalet.
– Vi vil vise uddannelserne frem. Håndværket bliver synligt. I butikkerne er trenden, at bagerens og konditorens arbejde er synligt for kunderne, og vi skal gøre det samme på skolen, forklarer Glenny Hansen, der er uddannelsesdirektør på ZBC.
Han fortæller, at man har tænkt mange detaljer ind i de nye skolelokaler. Man kan i fremtiden vise f.eks. svendeprøver på skærme flere steder på skolen, og store firmaer i branchen kan udlåne deres specialister på området, hvor man flere steder på skolen kan se direkte optagelser af deres undervisning. Man kan desuden regulere temperaturen i lokalerne, hvilket kan have stor betydning, når konditoren arbejder med smeltet chokolade.
– Vi får mere tovejskommunikation, så flere kan spørge underviseren, siger Glenny Hansen. ZBC er i dag en af de største fagskoler inden for fødevareuddannelsen med afdelinger i Næstved, Vordingborg, Ringsted og Roskilde.
Certificering
ZBC har således fået en række nye certificeringsmuligheder.
– Vi betragter vores certificeringer som nyheder og nyskabende. De er målrettet fagfolk og dem, der ønsker at være blandt landets bedste indenfor deres fag.
Nu tilbyder ZBC certificeringer som Gelatiere/ Ismester, Surdejsspecialist og KødCuisinier, og snart kommer en ny gren, Retail Juicer.
– Det er målrettet dagligvarebutikker og andre, der ønsker at sælge friskpresset juice og være dygtige til det. Heri indgår også at bruge frugt og grønt, som f.eks. har kort holdbarhed tilbage og dermed minimere forretningens spild, siger Glenny Hansen.