Konflikt: Nemlig vil bedre forholdene for chauffører

Nemlig.Com 4. jun 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Arkivfoto: Henrik Frydkjær
  • Onlinesupermarkedet vil forbedre en række forhold for chauffører fra samarbejdende transportvirksomheder. Blandt andet skal der være en mindsteløn på 25.000 kr. om måneden. 3F er kritisk  

Skrevet af: Søren Tougaard

Ifølge Nemlig.com vil onlinesupermarkedet nu introducerer en markant forbedret afregningsmodel for de transportvirksomheder, som distribuerer varer ud til Nemligs kunder. Samtidig hæves kravene til aflønningen af chaufførerne hos de samarbejdende transportvirksomheder.

I fremtiden skal transportvirksomhederne aflønne deres chauffører med minimum mellem 25.000 kr. og 30.000 kr. om måneden ved en 37 timers arbejdsuge afhængig af hvad tid på døgnet, en chauffør arbejder. Det oplyser Nemlig.com i pressemeddelelse. 

Nemlig.coms udmelding kommer efter flere måneders hård kritik af arbejdsforholdene for både eksterne chauffører, der er ansat i samarbejdende transportfirmaer, samt egne varehus-medarbejdere på Nemligs lager i Brøndby.

Kritikken er blandt andet gået på omfattende kontrol af lagerarbejdere, der hverken har tid til toiletbesøg eller pauser samt chauffører ansat i eksterne transportfirmaer, der får bødestraffe, hvis de blot er tre minutter forsinket med leveringen. 

- Med den højere afregning til transportvirksomhederne, og virksomhedernes højere aflønning af deres medarbejdere, sikres nu en bedre aflønning end 3F Budoverenskomsten, der bl.a. indeholder søgne-helligdagsbetaling og særlig opsparing. Denne overenskomst er beregnet til transportvirksomheder, som bl.a. forestår udbringning af dagligvarer og måltidskasser, står der i pressemeddelelsen.     

Skepsis hos 3F

Samtidig fortæller Nemlig.com, at et nyt it-logistiksystem gør det muligt at afsætte end mere tid til at afleverer varer ud til kunderne, hvis de bor i etageejendomme eller i områder med meget trafik.

De forbedrede ændringer finansieret delvist ved at hæve mindsteprisen for levering til 19 kr. 

Hos 3F er formand for transport, Jan Villadsen skeptisk overfor Nemlig.coms udmelding. Ifølge ham er Budoverenskomsten en overenskomst for folk, der bringer aviser og dagblade ud, siger han til Børsen

Samtidig mener Jan Villadsen, at en månedsløn på 25.000 kr. for en 37-timers arbejdsuge ikke er en forbedring i forhold til tidligere udmeldinger fra Nemlig.com. 

 

Opdateret 7. jun 2021