Nemlig. com løfter omsætningen med 1 mia. kr. i år

Nemlig.Com 20. nov 2020 -
2 min læsetid
This describes the image
Året har budt på ekstra stor travlhed for adm. direktør Stefan Plenge og de i dag 16 medarbejdere i Nemlig.com. Arkivfoto: Henrik Frydkjær
Skrevet af: Søren Tougaard

Med en vækstprocent på 100 pct. under corona og 1000 nye medarbejdere inden årsskiftet, svarende til en fordobling, er ingen i tvivl om, at 2020 har budt på ualmindelig travlhed hos netsupermarkedet Nemlig. com.

På årets dagligvarekonference FMCG Fast Forward arrangeret af Retail Institute Scandinavia den 12. november kunne Nemlig.coms stifter og adm. direktør Stefan Plenge da også fortælle om en imponerende fremgang i virksomhedens omsætning i år.

I det seneste skæve regnskab for 2018/2019, der løb til udgangen af juli, lagde Nemlig.com 269 mio. kr. til toplinjen, der i alt lød på 1,44 mia. kr. Fremgangen svarede til en vækst på 23 pct.

Meget tyder imidlertid på, at Nemlig.com overstiger 2 milliarder-mærket i det regnskab for 2019/2020, som virksomheden snart fremlægger og som inkluderer fire en halv måneds med ekstra coronatravlhed.

- Som det ser ud nu, relativt få uger før årsskiftet, kommer vi til at løfte vores omsætning med omkring 1 mia. kr. i 2020. Der er virkelig sket et paradigmeskifte, siger Stefan Plenge.

Moden målgruppe bider sig fast

Coronakrisen har i den grad rykket ved forbrugernes vaner. Det gælder især også online. Før corona var 65+ den absolut mindste kundegruppe hos Nemlig.com, men sådan er det slet ikke længere.

- En af de helt store ting, der er sket for vores vedkommende, er, at kundegruppen, der hedder plus 65, er blevet vores næststørste kundegruppe. Det var vores ubestridt mindste kundegruppe før. Uanset hvad pokker vi lavede af kommunikation, rokkede den sig ikke ud af flækken. Det vidner bare lidt om, hvad vi oplever i øjeblikket.

- Det er indiskutabelt, at det, der er sket de sidste otte måneder, har rusket op i folks mind-set omkring at købe dagligvarer på nettet. Det, der er sket, er, at rigtig mange nu har prøvet det. Og vi ser en virkelig, virkelig stærk fastholdelse, siger Stefan Plenge.

Trods ti år i luften har Nemlig.com endnu sit første overskud til gode. I de seneste fem regnskaber løber det samlede underskud op i ca. 323 mio. kr.

Siden 2014 har den aarhusianske rigmand Anders Holck Povlsen haft en ejerandel i Nemlig.com. I dag er Holck Povlsens ejerandel 67,45 pct., mens Stefan Plenge selv har en ejerandel på lige under 29 pct.

Opdateret 13. jan

DH Food Professional banner