Konflikt mod Nemlig.com breder sig

Nemlig.Com 16. aug 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Konflikten mellem fagforeninger og onlinesupermarkedet Nemlig.com med adm. direktør Stefan Plenge i spidsen tager til i styrke.  Arkivfoto: Henrik Frydkjær
  • Flere tusinde medlemmer af FOA og Kost- og Ernæringsforbundet er blevet en del af sympatikonflikten mod Nemlig.com 

Skrevet af: Søren Tougaard

For to måneder siden indledte 3F Transport en konflikt mod Nemlig.com. Det skete i kølvandet på flere måneders kritik af arbejdsforholdene hos Nemlig.coms lagerarbejdere i Brøndby samt for de chauffører, der bringer varerne ud til kunderne, og som er ansat af underleverandører.  

Nu har konflikten så bredt sig yderligere. Søndag blev fagforbundene FOA og Kost- og Ernæringsforbundet også en del af sympatikonflikten, skriver Politiken. 

Det betyder, at mange tusinde offentligt ansatte nu nægter at modtage eller behandle varer, der kommer fra onlinesupermarked. 

F.eks. har Kost- og Ernæringsforbundet varslet ca. halvdelen af deres 8500 medlemmer om at tilslutte sig sympatikonflikten mod Nemlig.com - og flere kan følge.

- De chauffører, som Nemlig.com bruger, har ikke overenskomst eller ordnede forhold, og det er ikke i orden. Vores medlemmer vil sørge for, at der bestilles varer fra andre leverandører, for eksempel andre onlinesupermarkeder, der har ordnede forhold. Det er ikke en konflikt, som borgerne kommer til at mærke, de får stadig deres mad, men vi håber, at det kan være med til at lægge et pres på Nemlig.com, siger Ghita Parry, formand for Kost- og Ernæringsforbundet til avisen. 

Nemlig.com: Overenskomstlignende vilkår

Nemlig.com har ikke ønsket at stille op til interview. I stedet har virksomheden sendt et skriftligt svar til avisen. 

"De transportvirksomheder, som bringer varer ud for Nemlig.com, er forpligtede til minimum at betale deres chauffører en løn mellem 25.000 kr. og 30.000 kr. om måneden for en 37 timers arbejdsuge, afhængigt af hvornår på døgnet de arbejder. Hertil skal lægges feriepenge. Dette sikrer en løn efter overenskomstlignende vilkår", skriver Jonas Rolandsen, logistikdirektør i Nemlig.com.  

Opdateret 16. aug 2021

Vil du vide mere?