Nedlukning fortsætter efter nytår: Restriktioner forlænget til 17. januar

30. dec 2020 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Socialdemokratiet

Deadline for de nuværende restriktioner på både handelsliv og samfundet generelt forlænges i yderligere to uger. Dermed er nedlukningen af Danmark forlænget til og med 17. januar.

De nuværende restriktioner var ellers sat til at udløbe 3. januar, men ifølge myndighederne er smittetallet under juledagene gået den forkerte vej - og det i en sådan grad, at en forlængelse var uundgåelig, lyder det.

- Situationen i forhold til smittetal, dødsfald og indlæggelser er nu mere alvorlig, end den var i foråret. Vi skal derfor have vendt udviklingen og vi er fortrøstningsfulde i forhold til, at det er muligt, lød det blandt andet på et pressemøde fra statsminister Mette Frederiksen.

Forlængelsen betyder, at serveringssteder, storcentre, liberale erhverv som frisører og tatovører, samt hele detailhandlen fortsat må holde lukket. Undtaget er dog stadig dagligvarebutikker og apoteker, lige som også størstedelen af kiosker, take-away restauranter samt pakkeudleveringssteder fortsat må holde åbent - så frem de ikke ellers er begrænset af deres placering i et storcenter eller lign.

Mens handlen dermed må væbne sig med tålmodighed indtil midten af januar, skal danskerne dog samtidig kigge langt efter en ophævelse af de ellers gældende restriktioner på den daglige færden i samfundet. Forsamlingsforbud, påbud om mundbind og visir mv.
er nemlig stadig gældende til og med 28. februar 2021.

Hos Dansk Erhverv håber man på, at regeringen nu vil sætte yderligere kræfter ind på at få godkendt de politiske hjælpepakker, der blandt andet dækker faste udgifter og lønudbetalinger. Hjælpepakkerne er indtil nu er blevet bremset af manglende godkendelse fra EU.

- Det er utrolig barskt. Det er en meget, meget alvorlig situation. Virksomhederne styrtbløder i forvejen, så forlængelsen af nedlukningen vil kun forværre virksomhedernes situation yderligere, siger Brian Mikkelsen, administrerende direktør i Dansk Erhverv, til Berlingske.

Opdateret 7. jan 2021