Se video: Løvbjerg slår dørene op for butik nummer 16

Løvbjerg 18. nov 2022 -
This describes the image
Foto: Helle-Karin Helstrand
  • Den korte kædes nye butik ligger på Hjørringvej i Frederikshavn med Meny som nabo

 

Mindst 400 mennesker trodsede i morges før otte kulden, der fulgte med den kraftige vind fra øst.

De stod i kø og ventede på, at Frederikshavns nye dagligvarebutik, Løvbjerg-kædens butik nummer 16, skulle åbne. Forrest i køen havde en midaldrende mand med en indkøbsseddel fra hustruen stået fra før 6.

 

This describes the image

 

Adm. direktør Jesper Due var taget fra hovedkontoret i Horsens for at deltage i kædens første butiksåbning i mere end 11 år.

- For mig er det ikke bare en butiksåbning. Det er også en ny epoke. Det er præcis 4268 dage siden, at vi sidst åbnede en butik. Det var i Fredericia i 2011. Derefter løb Løvbjerg ind i en årrække med underskud, hvor vi ikke kunne investere i ekspansion, siger Jesper Due, der har været adm. direktør siden 2013.

- Derfor er der også en slags bekræftelse for mig i, at vi nu igen kan åbne en ny butik, siger Jesper Due.

 

This describes the image

Adm. direktør for Løvbjerg siden 2013 Jesper Due

Til at klippe snoren havde Løvbjerg inviteret borgmester Birgit Hansen (S), der bød ”endnu en dagligvarebutik” velkommen til Frederikshavn.

- Til jer, der plejer at handle i Løvbjerg i Brønderslev, vil jeg sige: Det er slut nu. Nu skal I handle her, sagde Birgit Hansen med et smil, inden hun klippede den røde snor med en funklende guldsaks.

Kunderne blev lukket ind i hold af 500, der er det maksimale antal kunder, som brandmyndighederne tillader. Kl. 9.30 stod der stadig folk uden for med tomme indkøbsvogne. De blev budt på kaffe, kolde drikke og chokolade samt muligheden for at rykke ind i et telt, hvis det blev for koldt i køen. Andre forlod butikken med vogne, der var fyldt op med blandt andet hakket svinekød, Lurpak smør, culottestege, dåsesodavand, tabs til opvaskemaskinen og andre varer, der dagens anledning blev solgt til priser, der ikke signalerede inflation.

 

This describes the image

 

This describes the image

 

Stort potentiale

Butikken har et salgsareal på lige under 2000 kvm, hvilket ifølge købmand Kjeld Gabriel er den helt rigtige størrelse til en Løvbjerg.

Kjeld Gabriel har været købmand i Løvbjerg i Brønderslev i 14 år.

- Det er helt vildt spændende at få lov at være med til at opbygge og åbne en ny butik. Jeg har da lidt kriller i maven, men jeg har fået ansat 55 gode og engagerede medarbejdere, siger Kjeld Gabriel.

 

This describes the image

 

Han har også en fortid i Dreisler-kæden, der bestod af store varehuse, der minder lidt om Løvbjerg.

- Det gamle Dreisler-koncept var populært heroppe, og mange kender i forvejen Løvbjerg, for det er en dagligvarebutik, man kører langt efter. Jeg er sikker på, at vi har et stort potentiale i Frederikshavn, siger Jesper Due.

En stor pallette af discountbutikker har adresse i området, og som nærmeste nabo er Meny.

- Det er en superplacering, og jeg er overbevist om, at Meny og Løvbjerg kommer til at supplere hinanden godt, siger Jesper Due.

 

This describes the image

 

This describes the image
Opdateret 18. nov 2022