Løvbjerg lander endnu et mio. -underskud

Løvbjerg 2. maj 2015 - 2 min læsetid
This describes the image
Arkivfoto: Helle-Karin Helstrand
Skrevet af: Redaktionen

Dagligvarekæden Løvbjerg, der har 16 supermarkeder fordelt i Jylland og på Fyn, kom for tredje år i træk ud med et underskud.
Årets underskud landede på 8 mio. kroner, mens det ifølge regnskaberne for Løvbjerg Supermarked i 2012 var 7 mio. kroner og i 2013 på 5,4 mio. kroner.
- Det siger sig selv, at et underskud aldrig er tilfredsstillende, siger adm. dir. Jesper Due i en pressemeddelelse.
- 2015 er begyndt godt, men skal i fremtiden være skarpere på vores markedsføring. Det gælder prisen, men samtidig skal vi være bedre til at fortælle vores kunder om vores brede sortiment - blandt andet at vi har vores egne slagtere, siger Jesper Due til Dansk Handelsblad.
Han forklarer underskuddet med ekstra omkostninger i forbindelse med nyansættelser i ledelsen.
- Vi har i løbet af 2014 fået tilgang af Per Boesen som ny salgschef og Torben Nissum Schmidt som ny indkøbschef. Begge er kommet med nye ideer, og det forventes at styrke Løvbjerg på længere sigt, siger Jesper Due.
Omsætning på indeks 98,9
Han kom selv til Løvbjerg i oktober 2013 som salgs- og marketingsdirektør, og året efter overtog han direktørposten efter Frank R. Andersen.
Trods den nye ledelse er omsætningen er faldet det seneste år. Den lå i 2014 på 1,035 mio. kroner uden moms, hvilket er indeks 98,9 sammenlignet 2013, da den lå på 1,046 mio. kroner.
- Vores butikker har i 2014 udvist en forbedret indtjening i forhold til året før, hvilket vi er meget tilfredse med. Dette skyldes ikke mindst vores medarbejderes dygtige arbejde med at fastholde en høj butiksstandard og en god kundeservice, siger Jesper Due.
I ledelsesberetningen skriver selskabet, at "Selskabets målsætning er som minimum en fastholdelse af markedsandelen, og dermed en omsætning, der som minimum er på niveau med 2014. Indtjeningen forventes forbedret. " Løvbjerg-kæden er ejet af familien Løvbjerg, og det er der ifølge Jesper Due "absolut ingen planer om at ændre på".

Opdateret 12. jan 2021