Løvbjerg bliver i Tarup Center trods nederlag i sag om husleje

Løvbjerg 23. aug 2023 -
This describes the image
Løvbjerg Supermarked melder om fremgang for butikken i Tarup Center og bliver trods nederlag i sag om husleje. Arkivfoto: Flemming Effersøe
  • Løvbjerg Supermarked fik ikke medhold i boligretten om nedsættelsen af husleje i shoppingcenter i Odense

Løvbjerg Supermarkeds eneste butik uden for den korte kædes 15 butikker i Jylland står ikke umiddelbart over for en exit på Fyn. Heller ikke selv om kæden ikke fik medhold i boligretten om nedsættelse af huslejen i Tarup Center i det nordlige Odense.

Ifølge centerejer Karsten Bill Rasmussen har to andre supermarkedskæder ellers meldt deres interesse for at erstatte Løvbjerg. Ifølge Fyens.dk drejer det sig om Meny og Rema 1000.

Løvbjerg valgte at tage sagen til boligretten, da den mener, at en årlig leje på 4,6 mio. kr. .er væsentligt mere end, hvad sammenlignelige supermarkeder betaler andre steder i landet.

En af de tre dommere mente dog, at lejen burde være nedsat fra omkring 4,6 mio. kr. til lige over 3,5 millioner kr. om året.

Salgsdirektør Poul Erik Thøgersen siger til Fyens.dk, at Løvbjerg på ingen måde er på vej væk fra Tarup Center og hæfter sig ved, at kæden har oplevet en stor vækst i både kunder og omsætning.

Sagen udspringer af en tvist for 10 år siden, hvor boligretten gav Løvbjerg medhold og kom frem til en ukendt lejenedsættelse. Sagen blev siden anket af Tarup Center, der vandt ankesagen i landsretten. For fire år siden rejste Løvbjerg så et civilt søgsmål mod Tarup Center.  

Opdateret 23. aug 2023