Spildtid i trafikken koster fødevareerhverv 200 millioner om året

Leverandører 10. sep 2018 -
This describes the image
Foto: Reitan
Skrevet af: Søren Tougaard

400.000 timers spildtid i trafikken koster hvert år fødevareklyngen ca. 200 mio. kr., viser analyse fra Landbrug og Fødevarer.

Derfor lancerer erhvervsorganisationen i dag et nyt transportpolitisk udspil, der bl.a. har til formål at mindske spildtid og fremtidssikre erhvervet i en verden, hvor ny teknologi, mangel på arbejdskraft og klimahensyn kræver nytænkning.

- Der er brug for et gearskifte i den danske transportpolitik. Både bilister og virksomheder spilder hvert år tusindvis af timer i trafikken på grund af kø og trængsel, og det ser desværre kun ud til at blive værre, siger Flemming Nør-Pedersen, direktør i Landbrug & Fødevarer.

Ønsker Kattegat-forbindelse
I udspillet anbefales det bl.a., at der investeres i trafikale knudepunkter som E20- og E45-motorvejen, og at man etablerer en ny midtjysk motorvejskorridor samt en fast forbindelse over Kattegat.

Samtidig står en opdatering af reglerne for landbrugskøretøjer, der ikke er blevet opdateret siden 1955, også på ønskelisten.

Udspillet bliver præsenteret for transportminister Ole Birk Olesen (LA) i dag hos mejerivirksomheden Arla Foods i Taulov.

 

Opdateret 10. nov 2020

Vil du vide mere?