Producent af plantefars er blandt de nominerede til fødevarepris
Det er de små virksomheder, kvinderne og det jyske trekantsområde, der tager spotlyset ved nomineringerne til Food Innovator Award 2018.
Det skriver Danish Food Cluster, der står bag prisen, i en pressemeddelelse.
- Det er godt at se, at det ikke kun er de etablerede virksomheder og navne, der kan gøre sig gældende, når vi beder vores medlemmer om at pege på dem, der gør en forskel for fødevareinnovation, siger formanden for bestyrelsen i Danish Food Cluster, Esben Laulund.
Blandt de nominerede er Naturli’s nuværende direktør Henrik Lund, der introducerede plantefarsen ”Naturli’ Hakket” for få uger siden. Idemanden bag virksomhedens produkter, Poul Agger, vandt sidste års pris.
Inden for nye kilder til protein har også insektvirksomheden ENORM fundet vej til en nominering.
Food Innovator Award er en personlig hyldest til de mænd og kvinder, der gør en forskel for fødevareinnovation i den danske fødevareklynge. Prisen uddeles for tredje år i træk af Danish Food Cluster under årsdagen ”A Great Day for Food Innovation” 15. marts, som i år afholdes på Carlsberg Academy i København.
De nominerede til Food Innovator Award 2018:
• Anne Alsser-Gravesen, medejer af ISI Food Protection
• Henrik Lund, direktør i Naturli’ Foods
• Jørgen Andersen, direktør i Food Innovation House • Lasse Henrichsen, stifter og ejer af ENORM
• Lisbeth Ankersen, ejer af InnovaConsult
• Merete Bøgelund Munk, Erhvervs Postdoc, Institut for Fødevarevidenskab ved Københavns Universitet
• Merete Myrup Christensen, ernæringschef ved Landbrug og Fødevarer
• Mette Hvarre Gassner og Rainer Gassner, ejere og kokke på Restaurant Ti Trin Ned i Fredericia