Pepperoni-konge investerer 90 mio. i burgere

Leverandører 31. aug 2020 -
4 min læsetid
This describes the image
Skrevet af: Claus Jensen

En 3500 kvadratmeter stor burgerfabrik er i næsten ubemærkethed ved at blive bygget i et erhvervsområde ved Låsby mellem Silkeborg og Aarhus.

Bag byggeriet står Steffen Ramsgaard, der tidligere har skabt én af de største successer i den danske fødevarebranche – pepperoni-giganten DKFoods i midtjyske Thorning. Den ny fabrik får navnet ”In Foods” og skal stå færdig til nytår.

Steffen Ramsgaard forventer, at når fabrikken om tre år er i fuld gang, så vil den producere 10-15.000 ton årligt og være største leverandør af burgerbøf og frikadeller til det danske foodservice-marked og samtidig eksportere til Sverige, Tyskland og England. Kunderne bliver kæder af burgerrestauranter, servicestationer og andre store foodservice- virksomheder.

- Jeg har været i fødevarebranchen hele mit liv. Tidligere har jeg specialiseret mig i pepperoni, og nu specialiserer jeg mig i burgere og frikadeller. Det er effektivt, og jeg får det bedste produkt til prisen, fordi jeg kun fokuserer på burgere og frikadeller og ikke andet, siger Steffen Ramsgaard, der oprindelig er udlært pølsemager.

Bæredygtig plante-bøf

Erhvervsmanden traf så sent som i januar i år den endelige beslutning om at bygge en ny fabrik. Han regner med, at fabrikken med inventar kommer til at koste 90 mio. kroner – midler som han selv har til rådighed blandt andet fra sit salg af DK-Foods.

Den ny fabrik skal producere burgerbøf og frikadeller med okse, svin, fisk, kylling og vegetariske ingredienser, og de færdige produkter vil være frosne, løsfrosne eller sous-vide. Steffen Ramsgaard tror, at den største del af salget bliver de traditionelle burgerbøffer i hakket oksekød, men han har planer om innovation på flere områder. Han har især forventninger til en bæredygtig vegetar-bøf, som han lige nu udvikler sammen med en dansk og en tysk virksomhed.

- Vi vil skabe en vegetarbøf kun med ingredienser fra vores egne breddegrader, så vi undgår palmeolie og soja, fortæller han. Han planlægger at lancere både en 100 procent vegetarisk bøf og en bøf halvt vegetarisk og halvt kød. - Der er mange danskere, som er fleksitarer og har kødfrie dage i ugens løb. Jeg tror, at de vil kunne have lyst til en bøf med halvt af hvert, siger han.

Udover vegetar og fleksitar- bøfferne så vil fabrikken også have andre specielle produkter som fiske- og kyllingeburgere samt burgerbøf tilberedt sous-vide. Steffen Ramsgaard forventer, at selv om de specielle produkter i begyndelsen måske kun får mindre volumen, så vil de være med til at åbne døre til nogle af de store kunder i foodservicebranchen.

Droppede pension

De første måneder med indkøringen af fabrikken vil være med ganske få medarbejdere, og Steffen Ramsgaard regner med selv at være én af dem.

- Jeg er ikke bange for selv at trække i arbejdstøjet og være med i produktionen, og det kommer jeg til i begyndelsen, siger han.

Han var for et par år siden begyndt at overveje at pensionere sig selv, men det har han siden droppet, og nu har han tænkt sig at blive ved med at arbejde med fabrikken, så længe han synes, det er sjovt.

- Jeg troede, jeg skulle være pensionist, men det duede jeg ikke til. Næsten alle i min omgangskreds er yngre end mig, og jeg gider heller ikke spille golf hver dag med nogle på plus 70 år. Men måske om nogle år kommer jeg bare hver formiddag og kører så hjem igen. Jeg kunne godt tænke mig at have en virksomhed, der er så godt kørt ind, så jeg er frigjort af den og kan bruge den tid, jeg har lyst til, siger Steffen Ramsgaard.

Blå bog: Steffen Ramsgaard

  • Oprindelig udlært pølsemager og uddannet levnedsmiddeltekniker og ”selvlært med alt andet”. Han er 60 år Han forlod i november 2019 ledelse af pepperoni- giganten DK-Foods i Thorning, som han tilbage i 2003 havde grundlagt og ejede og drev sammen med forretningspartneren Per Fischer Larsen. Virksomheden blev i 2018 solgt til Danish Crown. Tidligere ejede og drev makkerparret Borring Pølsefabrik i Silkeborg, som i 2001 blev solgt til Steff-Houlberg.
Opdateret 10. nov