Orkla-ejet bagerigrossist i plus trods pandemi

Leverandører 8. jul 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Genrefoto: Colourbox
  • Trods et hårdt år kommer den Orkla-ejede bagerivirksomhed Credin ud af 2020 med plus på bunden

Orkla-virksomheden Credin, som blandt andet leverer kage- og brødblandinger til bageri- og fødevareindustrien, kommer ud af 2020 med en sort bundlinje på trods af krisestemning hos kunderne i det forgangne år.

Det skriver Orkla i en pressemeddelelse.

I første halvår af 2020 oplevede Credin en omsætningsnedgang på 20 pct., men lykkes alligevel med at præstere et overskud ved årets udgang.
Omsætningen ramte i 2020 164 mio. kr. mod 188 mio. kr. i 2019. Resultatet af den primære drift blev 2,2 mio. kr., hvilket var en forbedring i forhold til året før, hvor der var et mindre underskud på 341.000 kr.

- Mange af vores kunder havde et vanskeligt år på grund af covid-19, og det mærkede vi selvfølgelig også. Derfor er der grund til at være tilfreds med, at det lykkedes at komme ud af året med overskud. Det skyldes i høj grad de strukturændringer, vi har gennemført, samt en stor og dygtig indsats fra vores medarbejdere og kunder, som har bakket op om os. Oveni har vi haft en meget stram snor i omkostningerne, fortæller adm. direktør hos Credin, Søren Elkjær Vang, der har valgt at træde tilbage efter afleveringen af årsregnskabet.

- Min opgave hos Credin var at skabe den turn-around, der skulle til for igen at gøre selskabet sundt og rustet til fremtidig vækst. Det er lykkedes, og nu er tiden inde til at begive mig ud på en ny rejse, siger Søren Elkjær Vang.

Bruttoresultatet for 2021 forventes at stige og bidrage positivt til driftsresultatet for 2021.

Opdateret 8. jul 2021