Nu får fisken også et miljømærke

Leverandører 2. nov 2020 -
This describes the image
Illustration: Miljø- og Fødevareministeriet

Nu introducerer fødevareminister Mogens Jensen et nyt statsligt mærke til fisk fanget med respekt for havet og havbunden.

Mærket skal ifølge en pressemeddelelse fra ministeriet oplyse forbrugerne, støtte kystfiskeriet og beskytte naturen i havet.

Mærket NaturSkånsom, og de fiskere, der er med i ordningen, må udelukkende fiske med skånsomme redskaber som eksempelvis langliner, garn og flydetrawl, som skåner det sårbare og værdifulde miljø på havbunden, der er afgørende for et sundt økosystem i havet. De fisk, der fanges, skal være fra sunde bestande, og fiskerne i ordningen skal bestå et kursus for at sikre friske fisk af den højeste kvalitet.

- Vi kan købe alverdens grøntsager, kornprodukter og kød, hvor det tydeligt fremgår, hvis det er produceret bæredygtigt. Det skal selvfølgelig også gælde for fisk, og derfor er denne her ordning både tænkt som en støtte til forbrugeren, fiskeren og ikke mindst livet i havet, siger fiskeri- og fødevareminister Mogens Jensen.

Mærkningsordningen vil blive fulgt af en følgegruppe bestående af repræsentanter fra fiskerierhvervet, relevante natur- og miljøorganisationer, forskningsinstitutioner og Fiskeristyrelsen.

Opdateret 10. nov 2020

Top jobs