Kantiner med social ambition
Virksomheden Simply Cooking kæmper sammen med kantiner og restauranter i hele landet med at skaffe de rigtige medarbejdere i en tid, hvor konkurrencen om de kvalificerede er stor.
Kreativ direktør i Simply Cooking, Martin Haugaard, håndplukker personale i alle sine kantinekøkkener.
Hans køkkenchefer og kokke er alle faguddannede, og de arbejder med stor selvstændighed i deres kantiner.
Her arbejder firmaet samtidig på at øge det sociale engagement. Det sker gennem Simply Cooking People, som Martin Haugaard etablerede for et par år siden.
Hans erfaringer med at få sendt medarbejdere ud fra kommunen var i mange år ikke gode.
– Jeg har i mange år haft folk på kanten af arbejdsmarkedet i mine kantiner. Men det har ikke rigtig fungeret. De ringede jævnligt fra kommunen og nærmest tvang folk ud i arbejde, og det var ofte mennesker, der nærmest ikke gad være der. Det holdt jeg op med i fem års tid og sagde nej tak.
En øjenåbner
Han hørte senere om borgere, der har et handicap, så de ikke kan arbejde fuld tid.
Han besluttede sig for at få kontakt med denne gruppe, men denne gang valgte han at gå nye veje. Han stillede krav til medarbejderne, da han i samarbejde med Københavns Kommune startede praktikforløb for at hjælpe borgere i beskæftigelse samtidig med, at de løser opgaver for firmaet.
Simply Cooking People fik 30 medarbejdere i praktik og ansatte seks af dem i ordinær stilling eller flexjob.
– Det har været en stor øjenåbner at opleve, at folk, der har det svært, og som har været væk fra arbejdsmarkedet, godt kan trives, hvis man interesserer sig for dem. Firmaet har et kæmpe socialt engagement med elever og borgere på kanten af arbejdsmarkedet. I stedet for, at folk bliver kastet ud til os, bliver de i dag castet ind. Vi tager dem, vi mener, vi godt kan bruge. De skal arbejde f.eks. 20 timer, de får tøj og sko og bliver en del af teamet og får at vide, at de ikke er udsendt fra kommunen, men arbejder for os. Med den nye tilgang bliver de mange gange en stor ressource for os. For os er det en spændende opgave at skabe nogle rammer for disse medarbejdere, siger Martin Haugaard.
Læs mere om foodservice i den seneste udgave af DH Food Pro